SGK Uzmanı tek tek açıkladı! Bu emekliler ikramiyeden faydalanamayacak!

Dün açıklanan emekli ikramiyesinin ardından merak edilenlerin artması ile birlikte uzman isim tarafından ikramiye alamayacak olan vatandaşlar açıklandı.
SGK Uzmanı tek tek açıkladı! Bu emekliler ikramiyeden faydalanamayacak!

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren ikramiye açıklaması dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Kabine toplantısında uzun süredir beklenen Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilecek olan bu ikramiyenin ne kadar olduğu ve vatandaşlara ne zaman verileceği duyuruldu. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından uzmanlar tarafından ikramiye hakkında açıklamalar gelmeye başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Kabine Toplantısı ile birlikte açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” diyerek emeklilere verilecek olan ikramiyeyi duyurmuştu.

Bu konunun ardından SGK Uzmanı tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bazı emekli vatandaşların verilecek olan bu ikramiyeden faydalanamayacağı öğrenildi.

HER EMEKLİ İKRAMİYE ALAMAYACAK!

Verilecek olan bu ikramiye hakkında SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından "Esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri, SGDP ile çalışan emekliler 5.000₺’den faydalanamayacak. Sadece çalışmayan emekliler bu haktan faydalanacak. Dul ve yetimler hisseleri oranında 1.250₺, 2.500₺, 3.750₺ olarak bu haktan yararlanacaklar… Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise bu haktan yararlanarak 5.000₺’yi Kasım’da alacak!" şeklinde açıklamalar yapıldı.

screenshot-146.png

Böylelikle ikramiyeden her vatandaşın faydalanamayacağı öğrenildi.