SGK Uzmanı'ndan emekli vatandaşları umutlandıracak çağrı! 2024'te emekli maaşı ne kadar olacak?

Uzun süredir milyonlarca emekli vatandaş tarafından merak konusu haline gelen emekli maaş zammına yönelik uzman isimden açıklama geldi.
SGK Uzmanı'ndan emekli vatandaşları umutlandıracak çağrı! 2024'te emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü yapılacak olan zamlara çevrildi! Son dönemde emekli vatandaşlar için ne kadar zammın yapılacağı hakkında merak edilenler ardından SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından konu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda uygulanması beklenen ve talep edilen zam oranlarına açıklık getirildi.

EMEKLİ MAAŞLARI HAKKINDA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından daha önce yapılan açıklamalarda enflasyon farkının emekli maaşlarına yansıtılması gerektiği konusunda çağrıda bulunulmuştu. Bu çağrıda Erdursun tarafından 'TÜİK Eylül ayı enflasyonu yüzde 4.75 olarak belirledi. TÜİK OVP'de hedeflenmiş yüzde 65 seviyesini tutturacak. Memur ve memur emeklisine yüzde 47, SSK ve Bağ Kur emeklisine yüzde 38 enflasyon farkı çıkacak. Seçimden önce yüzde 50 seviyesine tamamlanacak. 1 Temmuz tarihinde emekliye yapılan yüzde 25 zam üç ay içinde eridi. Üç aylık enflasyon verisi yüzde 25.10. Emekli maaşlarında seyyanen artış yapılması gerekli. Emekli maaşlarıyla emeklileri huzurevleri bile kabul etmiyor.' şeklinde ifadeler ile bu zamların artırılması gerektiği hakkında konuştu.

2024 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yapılan bu açıklamaların ardından Erdursun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 2024 yılında emekli vatandaşlar için yapılacak olan zamlar hakkında yeni bilgiler verdi. Bu bilgiler çerçevesinde Ocak zammı ile birlikte emekli vatandaşlara kesinlikle yüzde 100'lük bir zam uygulanmasının gerektiğinden bahsederek şu şekilde konuştu;

"Tüm emekli aylıkları gerçek enflasyon karşısında değerini kaybetmiştir.

Tüm emekli aylıklarının güncellenmesi gerekmektedir.

Büyümeden fark %100 verilmeli.

Gerçek enflasyon oranları açıklanmalıdır.

Düşürülen aylık bağlama oranları eski haline getirilmelidir.

Emeklilerin aylıklarına güncelleme yapılmalı, emekli olmayıp çalışanların ileride emekliliklerini hak ettiklerinde, bugün emeklilerin yaşadığı sorunları yaşamaması için emekli aylığı hesaplama sistemi, kayıt içi çalışmayı teşvik ettirecek şekilde düzenlenmelidir."

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra 6 aylık enflasyon verilerinin ardından 2024 Ocak ayı emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı oldukça merak edilmeye başlandı.

Haber Editörü