Sıfır araba fiyatları ucuzlayacak diye bekleyenlerin gözleri yaşlı! Toyota Corolla 2022 modeline 319.250 TL zam geldi

Pandemi döneminde rekor fiyatta zamlanan araç fiyatları nedeniyle pek çok kişi indirim beklentisi ile alımlarını ertelemişti. Sıfır araç fiyatlarına gelen zamlar bekleyen kişilerin büyük zarara uğramasına neden oldu.
Sıfır araba fiyatları ucuzlayacak diye bekleyenlerin gözleri yaşlı! Toyota Corolla 2022 modeline 319.250 TL zam geldi

Sıfır araç fiyatları pandemi döneminde rekor fiyatlara ulaşırken yaşanan zam yağmuru nedeniyle pek çok kişi gerek fiyatlarda indirim beklentisi gerekse de artık bütçesi yetmediği için alım talebini ertelemek zorunda kalmıştı. Koronavirüs salgınında sıfır araç üretiminin fabrikaların uzun süre kapalı kalması ve uçuş yasakları ile büyük darbe alması da stok sorunu yaşanmasına neden olmuştu. 

Pek çok ekonomist yaşanan durumu geçici olarak nitelendirirken araç fiyatlarında normalleşme dönemi ile indirim yaşanacağı yönünde görüş bildirmişti. Ancak, ne yazık ki beklenenin tam tersi bir durum yaşandı ve araç fiyatları eski normale dönüş döneminde de zam görmeye devam etti. 

SIFIR ARAÇ FİYATLARI NEDEN BU KADAR YÜKSELDİ, NİYE DÜŞMÜYOR, UCUZLAMIYOR?

Pandemi döneminde hem konut hem de araç fiyatlarında yükseliş yaşanırken bir yandan kapanan otomobil fabrikaları nedeni ile üretimin azalması bir yandan da insanların hastalık kapma korkusu ile toplu ulaşım yerine özel araç almayı tercih etmeleri ile araç fiyatlarında yükseliş yaşanmaya başlanmıştı. Üretimin dibe vurması, talebin ise patlaması ile sıfır araç yoka düşmüş, insanlar 5 aya uzayan bekleme süresi yerine ikinci el araç piyasasına yönelmiş, sıfır araçtan sonra 2. el araç fiyatları zamlanmıştı. 

Sıfır araba fiyatları ucuzlayacak diye bekleyenlerin gözleri yaşlı! Toyota Corolla 2022 modeline 319.250 TL zam geldi

TOYOTA COROLLA MODELİNE NE KADAR, KAÇ TL ZAM GELDİ?

Araç fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendiren ünlü otomotiv uzmanı Emre Özpeynirci araç fiyatlarında son 7 senelik dilimde yaşanan yükselişi rakamları ile ortaya koydu. Türkiye'nin en çok satan araç modelleri arasında yer alan Toyota Corolla fiyatı en çok zamlanan araba modelleri arasında da ilk sıralarda kendisine yer buldu. 2015 senesinde sadece 53 bin 500 TL fiyatla satılan Corolla bugün 539 bin 450 liraya fırladı. 

Geride bıraktığımız sene sıfır araç fiyatlarında indirim olacak beklentisi ile alımını erteleyen kişilerin ise 1 senede uğradıkları zarar nerede ise sıfır araç fiyatına ulaştı. 2021 senesinde 220 bin liraya satılan Toyota Corolla modelini almayan kişiler bugün bu araca 539 bin 450 TL ödemek zorunda.