Sıfır araçta zam şampiyonu Toyota Corolla oldu: Nereden nereye 1 senede fiyatı 417.550 TL zamlandı!

Sıfır araç fiyatlarına indirim beklentisi ile alım taleplerini erteleyen kişiler ne yazık ki fiyatlarda yaşanan yükseliş nedeniyle zarar etti. Sıfır araç fiyatlarına gelen yıllık zam dudak uçuklatırken zam şampiyonu Toyota Corolla oldu.
Sıfır araçta zam şampiyonu Toyota Corolla oldu: Nereden nereye 1 senede fiyatı 417.550 TL zamlandı!

Pandemi döneminde araç fiyatlarında başlayan yükseliş pandemi sonrasında da devam etmiş, gelinen son noktada en ucuz sıfır araç fiyatı 300 bin TL seviyesine tırmanarak vatandaşı mağdur etmişti. Araç fiyatlarında düşüş ve indirim beklentisi ile alımını erteleyen kişiler ise fiyatlarda yükselişin devam etmesi ile büyük zarara uğradı. 

Araba fiyatlarında yaşanan yükselişin şu anda talep nedeniyle oluşmadığını belirten otomotiv sektörü uzmanları, sıfır araç üretiminde yaşanan sorunlar, çip krizi, enflasyon ve döviz kurlarında yaşanan yükseliş nedeniyle fiyatlarda indirimin zor bir ihtimal olduğunu belirtiyorlar. 2021senesinin fiyat listeleri ile kıyaslandığında rakamlar da bu açıklamaları destekliyor. 

TOYOTA COROLLA YILLIK FİYAT DEĞİŞİMİ İLE DUDAK UÇUKLATTI: ALMAK İÇİN 1 SENE BEKLEYEN 417 BİN TL FAZLA PARA ÖDEYECEK!

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken aşırı değerlenme nedeni ile pek çok kişi alım taleplerini zorunlu olarak ertelemek zorunda kalmıştı. Ne yazık ki yaşanan yükselişin talebin düşmesine rağmen devam etmesi nedeniyle sıfır araç fiyatlarında beklenen indirim yerine yeni zam yağmurları sürdü. 

Sıfır araçta zam şampiyonu Toyota Corolla oldu: Nereden nereye 1 senede fiyatı 417.550 TL zamlandı!

Konu hakkında açıklama yapan otomotiv yazarlarından Murat Tosun "Sıfır kilometre otomobil fiyatları ÖTV ve Euro düşmeden ucuzlamaz. Toyota Corolla Sedan geçen yıl bu zamanlar 398.050 TL, bugün 815.600 TL. İkisi düşmeden ucuzlamaz. Ama yeni düzenlemelerle yetkili satıcıda 815 bin olan araba sarı sayfada 1 milyon TL etiketle satılmaz" diyerek sıfır araç fiyatlarında düşüş için mutlaka ÖTV indirimi ve Euro kurunda düşüşün sağlanmasının gerektiğini söyledi. 

Araç fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile hükümet tarafından yeni önlemler alınmış, sıfır araca 6 ay ve 6 bin km yasağı getirilmişti. Bu hamle ile sıfır aracı stoklayan galeriler ve bayilerin zam oyunlarının bozulması amaçlanmıştı.