Sıfır Renault Clio 259.900 TL! ÖTV'siz fiyat açıklandı!

Sıfır kilometre otomobil sahibi olmak isteyenlere yüksek fiyatlardan şikayet ederken bazı vatandaşların oldukça uygun fiyatlarla bu araçları alabilme imkanı bulunuyor. ÖTV ödemeden sıfır araba alabilen vatandaşlar yarı yarıya indirimli olarak araç sahibi olabiliyorlar.
Sıfır Renault Clio 259.900 TL! ÖTV'siz fiyat açıklandı!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında oldukça hızlı bir yükseliş trendi devam ediyor. Otomobil firmaları sektörel ve ekonomik gerekçelerle araç fiyatlarına ayda en az bir defa zam yapıyorlar. Aydan aya yapılan bu zamlar ise sıfır kilometre otomobil sahibi olmayı zorlaştırıyor. Bu fiyat yüksekliği nedeniyle ikinci el piyasasına yönlenmeler dahi olabiliyor. Ancak uygun fiyatla sıfır otomobil sahibi olmak bazı vatandaşlar için devlet tarafından sağlanabiliyor.

ÖTV MALİYETİ OLMADAN ALABİLİYORLAR!

Sıfır kilometre otomobillerde ÖTV neredeyse otomobilin fiyatı kadar tutabiliyor. Çoğu otomobil için yüzde 70 ile 80 oranında ÖTV ödenmesi gerekiyor. Bir de buna KDV eklendiğinde ek tutar oldukça yükseliyor. Bu maliyetleri ödemeden bazı vatandaşlara devlet tarafından sıfır kilometre otomobil sahibi olma hakkı veriliyor. Bu haktan yararlanabilmek için belirli oranlarda engelli olunması gerekiyor. Engelli vatandaşlar adına sıfır kilometre otomobil alımlarında eğer yüzde 90 ve üzerinde engel sahipliği varsa herhangi bir şekilde ÖTV ödemesi yapılmıyor.

ÖTV MALİYETİ YÜKSELDİ!

Bir sıfır kilometre otomobilin ÖTV’siz satın alınabilmesi çok daha önemli hale geldi. Otomobil fiyatları yükseldikçe ÖTV matrah dilimleri de yükseliyor. Bu şekilde çok daha fazla oranlarda ÖTV ödemesi yapılabiliyor. Son aylarda yapılan zamlarla beraber bir süre önce gerçekleştirilen ÖTV matrah güncellemelerinin faydası da geçersiz hale geldi. ÖTV’siz otomobil satın alma hakkı olanlar şu anda çok daha yüksek tutarlarda indirim elde edebiliyorlar.

5 YILDA BİR SATIN ALINABİLİR

ÖTV’siz otomobil satın alanların bu durumu ticaret konusu yapmamaları için devlet tarafından bazı kısıtlamalar uygulanıyor. Bu kapsamda vatandaşlar şartları sağlıyor olsalar bile 5 yılda bir bu hakkı kullanabiliyorlar. Tek istisna uygulaması yapılarak satın alınan araç bir trafik kazası yapar ve otomobil pert olup kullanılmaz hale gelirse o zaman 5 yıl süresi uygulanmadan yeni bir otomobili ÖTV’siz satın alma imkanı veriliyor.

RENAULT CLİO 259 BİN TL’YE SATILIYOR!

Renault Clio’nun ÖTV ödenmeden satın alınması durumunda fiyatın ne kadara düşeceği merak ediliyor. Renault Clio’nın en düşük donanımlı modelinin satış fiyatı ÖTV dahil 459.900 TL olarak ilan edildi. ÖTV’siz sıfır araba satın alma hakkı olanlar bu otomobili 259.900 TL’ye satın alabiliyorlar. Net fiyatlama için ise Renault’tan bilgi alınması gerekiyor.