SON DAKİKA: Bloomberg HT Ağustos 2022 enflasyon beklentisi anketi açıklandı!

Bloomberg enflasyon anketi Ağustos 2022 sonuçları açıklandı. Açıklanan anket verilerine göre ekonomistlerin enflasyon tahmini de belirlenmiş oldu. İşte detaylar...
SON DAKİKA: Bloomberg HT Ağustos 2022 enflasyon beklentisi anketi açıklandı!

Bloomberg HT araştırma birimi tarafından gerçekleştirilen enflasyon beklentisi anketi verilerinin Ağustos ayı sonuçları açıklandı. 16 kurumun katılımı ile gerçekleştirilen ankette piyasanın yıllık enflasyon beklentisi yükselişini sürdürdü. 

Tüm dünya koronavirüs salgını döneminde ekonomide yaşanan durgunluk ve zorunlu kısıtlama dönemlerinde ayakta kalmak için Merkez Bankaları tarafından piyasaya salgılanan nakit paralar nedeniyle yükselen enflasyon sorunu ile karşı karşıya kalmıştı. Küresel piyasalarda enflasyon rakamları büyük bir hızla yükselirken ne yazık ki Türkiye 'de de enflasyon rakamlarında yükseliş yaşanmıştı. 

BLOOMBERG ENFLASYON ANKETİ AĞUSTOS 2022! ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Merakla beklenen Bloomberg HT enflasyon anketi Ağustos ayı sonuçları açıklandı. Ağustos 2022 enflasyon beklenti anketi sonuçları ne yazık ki yine yükseliş yönünü işaret etti. Bloomberg HT ekonomi masası tarafından 16 kurumun katılımı ile gerçekleştirilen ankette medyan yıllık enflasyon beklentisi yüzde 81,3 olarak gerçekleşti. 

SON DAKİKA: Bloomberg HT Ağustos 2022 enflasyon beklentisi anketi açıklandı!

16 kurum tarafından açıklanan verilere dayanılarak hazırlanan ankette medyan beklenti TÜFE’nin aylık yüzde 2,1, yıllık yüzde 81,3 seviyesinde gerçekleşeceği yönünde oldu. Ağustos ayı enflasyonu için en düşük beklenti aylık yüzde 1,6 ve en yüksek beklenti ise yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. 

Yılsonu TÜFE beklentisi ise medyanda yüzde 72.8 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında yapılan anket çalışmasında ekonomistlerin yıllık enflasyon beklentisi yüzde 70,75 olarak gerçekleşti. Ne yazık ki ekonomistlerin enflasyon tahmini beklentisi için açıkladığı rakamlar yükselişini sürdürdü.