Son dakika! ENAG Eylül 2022 enflasyon rakamlarını açıkladı

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu enflasyon rakamları için ilk rakamı ENAG verdi. ENAG tarafından yayımlanan rapor ile enflasyonda yaşanan yükselişin tüm hızı ile devam ettiği görüldü. Enflasyon yüzde kaç çıktı, enflasyonda yükseliş sürüyor mu?
Son dakika! ENAG Eylül 2022 enflasyon rakamlarını açıkladı

Milyonlarca kişi bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarını beklemeye başlamıştı. Dün İTO tarafından açıklanan İstanbul enflasyonu rakamı sonrasında bugün ilk rakam ENAG tarafından ilan edildi. Akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından yapılan açıklama ile enflasyonda yaşanan yükselişin sürdüğü duyuruldu. 

Resmi enflasyon rakamları için ise gözler TÜİK'e çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon raporu ise kurumun resmi internet sitesi üzerinden saat 10:00'da ilan edilecek. Söz konusu rapor sonrasında memur ve emekli maaşı enflasyon farkı zammı, işyeri, ofis, dükkan ve büro gibi ticari taşınmazların Ekim ayı resmi kira artışı zam oranı rakamı da belirlenmiş olacak. 

ENAG EYLÜL AYI ENFLASYONU 2022 YÜZDE KAÇ ÇIKTI?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ne yazık ki tüm hızı ile devam ederken gözler TÜİK öncesinde akademisyenler tarafından hesaplanan enflasyon raporu olan ENAG raporuna çevrilmişti. ENAG tarafından açıklanan raporda ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi Eylül ayında yüzde 5,30 olarak ilan edildi. 

Son dakika! ENAG Eylül 2022 enflasyon rakamlarını açıkladı

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi, E-TÜFE'deki 12 aylık artış oranı %186.27 olarak hesaplarken Ocak ayından Eylül ayına kadar olan dönemi kapsayan 9 aylık enflasyon oranı ise 101,63 olarak hesaplandı. Söz konusu rakamlarda yaşanan yükseliş dikkat çekerken gözler TÜİK tarafından saat 10:00'da ilan edilecek olan rakamlara çevrildi. TÜİK'in açıklayacağı rakamlar ile ENAG tarafından açıklanan rakamlar arasındaki fark takip edilecek...