Son dakika! ENAG TÜİK'ten erken davrandı Ağustos ayı enflasyonu 2022 için rakamı açıkladı!

ENAG Ağustos enflasyonu raporunu yayımlandı. Ağustos'ta enflasyon yüzde kaç çıkacak, enflasyonda yükseliş var mı, enflasyon yükseldi mi, ne zaman düşecek, TÜİK TEFE TÜFE Ağustos enflasyonu ne zaman açıklanacak?
Son dakika! ENAG TÜİK'ten erken davrandı Ağustos ayı enflasyonu 2022 için rakamı açıkladı!

Türkiye nefesini tutarak TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon raporunu beklerken konu hakkında ilk resmi açıklama ENAG tarafından yapıldı. Türkiye'de enflasyon rakamlarını hesaplayan kuruluşlar arasında yer alan ENAG tarafından açıklanan rakamlar kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyordu. 

TÜİK ile ENAG tarafından açıklanan rakamlar arasında yer alan makas her geçen gün artmaya devam ederken muhalefet kanadı bu rakamı gerçek rakam olarak dillendiriyordu. Peki, Ağustos ayı enflasyonu ne kadar çıktı, enflasyon düştü mü, yükseldi mi?

ENAG AĞUSTOS 2022 ENFLASYON RAPORU YAYIMLANDI! AYLIK VE YILLIK TÜFE YÜZDE KAÇ OLDU?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ne yazık ki tüm hızı ile devam ederken konu hakkında Enflasyon Araştırma Grubu ENAG beklenen raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor kapsamında Türkiye genelinde aylık TÜFE oranı yüzde 5,86 oranında artış gösterdi. 

Son dakika! ENAG TÜİK'ten erken davrandı Ağustos ayı enflasyonu 2022 için rakamı açıkladı!

Tüketici Fiyat Endeksi yıllık TÜFE rakamı ise Ağustos ayında yüzde 181,37 olarak gerçekleşerek nerede ise yüzde 200 sınırına bir adım daha yaklaştı. Enflasyonda yaşanan 12 aylık artış oranı cepleri yakmaya devam ederken 2022 yılının ilk 8 aylık dönemini kapsayan Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon toplamı ise yüzde 91,62 olarak hesaplandı. 

TÜİK TEFE TÜFE AĞUSTOS ENFLASYONU 2022, RESMİ ENFLASYON NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

TÜİK tarafından hesaplanan resmi enflasyon rakamı ise bugün saat 10:00'da kurumun resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.