Son Dakika Haberi! Çalışma Bakanı 1. Grupta Eyt ile Emekli Edilecekleri Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklaması ile EYT çıkınca hemen emekli olaccaklar hakkında ilk kez rakam verildi. 1. grup EYT'liler kimler, kim hemen emekli edilecek?
Son Dakika Haberi! Çalışma Bakanı 1. Grupta Eyt ile Emekli Edilecekleri Açıkladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında son dakika açıklaması çalışmaları yürüten bakanlığın başındaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin mecliste gerçekleştirmiş olduğu bakanlığının bütçe sunumu kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. 

TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bakan Bilgin EYT çıkması durumunda hemen emekli olacak kişi sayısını da ilk kez duyurdu. EYT kapsamında giren 4 milyon kişi olduğu tahmin edilirken bu kişiler arasından hemen emekli olacakların sayısı ise belirsizliğini koruyordu. 

EYT'DE HEMEN EMEKLİ EDİLECEK 1. GRUP İÇERİSİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

8 Eylül 1999 tarihinde yapılan yasal düzenleme ile emeklilik hakkını yitiren ve kapsam dışında kalan kişiler için sonunda hükümet beklenen adımı atmış ve EYT çalışması başlamıştı. Konu hakkında en çok merak edilen konu ise EYT kapsamı ve yasa çıktığında hemen emekli olacak kişi sayısı olarak öne çıkmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında sonunda ilk kez rakam verdi. 

Bakan Bilgin "Biz bu sene meclisin kararıyla 3600 ek gösterge meselesini düzenledik. Yaklaşık 6 milyona yakın insanın emeklilik şartları için kapsamlı düzenleme yaptık. İnşallah aralık ayı içinde meclise takdim edeceğiz EYT düzenlemesini" diyerek bir kere daha Aralık ayını işaret etti.

 Aralık ayında meclise geleceği belirtilen yasal düzenleme ile hemen emekli olacak kişi sayısını Bakan Bilgin 1,5 milyon kişi olarak ilan ederken "EYT'lilerin yüzde 87'si özel sektörde çalışıyor. Yaş haddi tutan herkese prim şartını kaldıramayız. (EYT) Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" diyerek kıdem tazminatı sorununu da mecliste çözeceklerini söyledi.