Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına güzel haber! Beklenen müjde geldi gözler Ekim ayında

Milyonlarca çırak ve staj mağdurlarına müjde! Beklenen haberi TESK Başkanı Ekim ayını işaret ederek çözüme kavuşacak diyerek verdi.
Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına güzel haber! Beklenen müjde geldi gözler Ekim ayında

Geçtiğimiz sene EYT kapsamından emekli olmaya hak kazanan milyonlarca kişinin arasına dahil olamamış çırak ve staj mağdurları, uzun süredir gelişmenin yaşanmasını bekliyordu. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanların yararlanabildiği düzenlemeden 1999 öncesi staj ve çıraklık sigortası başlatılanlar faydalanamaması milyonlarca vatandaşı da mağdur etti.

Daha önce bakanlık tarafından bu konuda bir çalışmanın bulunmadığı yönünde açıklamalar bulunsa da Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk tarafından sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım geldi.

MİLYONLARCA ÇIRAK VE STAJ MAĞDURLARI İÇİN BEKLENEN AN GELDİ!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken'i arayarak çırak ve staj mağdurları için Ekim ayına çalışmanın yapılıp yapılmayacağı hakkında bilgiler aldığı öğrenildi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Ahilik Haftasını kutlamak için TESK Başkanımız Bendevi beyi aradım. Kendisine perakende yasasının ne aşamada olduğunu sordum. Tüm hazırlıkların yapıldığını, küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak o yasanın Ekim ayında çıkacağını söyledi. Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının durumunu da sordum, 'O sorun da Ekim'de çözülecek' dedi. Ben de sayın Genel Başkanımızın bu müjdesini, bu konuda sabırsızlıkla haber bekleyen arkadaşlarımla paylaşmak istedim ama bu konuda son sözü söyleyecek olan da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yakın zamanda kendisinden de bu müjdeyi duyacağımızı düşünüyorum" dedi.

Böylelikle aylarca süren sabırlı bekleyişin ardından staj ve çırak mağdurlarının da emeklilik haklarına kavuşabileceği iddia edildi. Şimdi ise gözler Ekim ayına çevrildi.