Sürücüleri kahreden haber geldi! Motorine 2 lira 23 kuruş zam yolda

Bir süredir gelmesi beklenen zam haberi motorin için bugün geldi! Pazartesi gününden itibaren artık motorinin zamlı fiyattan satılacağı öğrenildi.
Sürücüleri kahreden haber geldi! Motorine 2 lira 23 kuruş zam yolda

Akaryakıt fiyatlarının son dönemde sık bir şekilde değişim yaşamasının ardından son olarak hem benzin hem de motorin için indirim haberi gelmişti. Uzun süredir yükselişte olan bu akaryakıt fiyatlarının indirime girmesi pek çok sürücüyü mutlu ederken bugün yeniden zam haberi geldi.

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar ile brent petrol fiyatları nedeni ile akaryakıt fiyatlarında sık sık değişimlerin görüldüğü bilgisi gelirken zam haberi bu defa motorin için geldi. Oldukça yüksek bir oranda zam yapılacağı hakkında açıklama yapıldığı andan itibaren sürücüler şimdiden depolarını doldurmak için akaryakıt istasyonlarına akın etmeye başladı.

MOTORİNE BÜYÜK ZAM YOLDA!

Yapılan açıklamalara göre pazartesi günü yani 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu zam ile birlikte motorine 2 lira 23 kuruş zam uygulanacağı ifade edildi. Bir anda yapılan bu zam sürücüleri de oldukça şaşırtırken konu hakkında uzmanlar tarafından da yorumlar gelmeye başladı. Bir süredir devam etmekte olan İsrail - Filistin çatılmasının petrol fiyatlarının artmasına neden olduğu ifade edildi.

Gelecek olan bu zam ile birlikte de motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 39,58 TL'ye, Ankara'da 40,16 TL'ye, İzmir'de 40,34 TL'ye yükselmesinin beklendiği ifade edildi. Bu fiyatların ise 81 il genelinde hem şehir hem de ilçe bazında değişiklik gösterebileceği ifade edildi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Zam gelmeden depolarını doldurmak isteyen vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında güncel akaryakıt fiyatları da yer aldı. 14 Ekim 2023 tarihi itibariyle güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde verildi;

İstanbul

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 33,46 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37,18 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 18,16 TL

Ankara

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 34,11 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 37,80 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 18,58 TL

İzmir

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 34,21 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 37,95 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 18,23 TL