T.C. kimlik sonu 0 ve 2 ile bitenlere Bakanlık'tan destek ödemesi! 29 Eylül saat 18:00'da hesaplara yatırılıyor

Bakanlık tarafından milyonlarca vatandaşın hesabına para gönderilecek. Ödemelere ilişkin olarak tarih ve saat verilerek net konuşuldu.
T.C. kimlik sonu 0 ve 2 ile bitenlere Bakanlık'tan destek ödemesi! 29 Eylül saat 18:00'da hesaplara yatırılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden milyonlarca tarım çalışanı çiftçiye destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

sahte-para.jpg

Türkiye'de tarımsal kalkınma kapsamında başlatılan destek ödemeleri için hesaplara ödemelerin yatırılmaya başlandığı Bakan Yumaklı'nın sosyal medya hesabındaki duyurusunda belli oldu.

Tarım Orman Bakanı Yumaklı destek ödeme açıklamasına ilişkin olarak toplam 1 milyar 484 milyon 15 bin TL'lik bütçe ayrıldığını ifade etti. Destek ödemeleri dün itibari ile Ziraat Bankası ve devletin kamu bankaları üzerinden çiftçilerin hesaplarına aktarılırken T.C kimlik numaralarına göre ödemelerin farklı zamanlara ayrıldığı belirtildi.

İşte Bakan Yumaklı'nın o paylaşımı:

hjfkuh.jpg

T.C. NUMARALARINA GÖRE ÖDEME

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına göre yapılacak olan ödemelere ilişkin olarak desteğin hesaplara şu şekilde aktarılacağı belirtildi:

TC kimlik numarasının son hanesi 4-6 ve 8 olanlara dün saat 18:00 itibari ile ödemeler başlarken T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olan tüm çiftçilere ise ödemelerin 29 Eylül Cuma günü mesai saati bitimi olan saat 18:00'dan sonra yapılacağı bilgisi verildi.

Hesaplarına henüz ödeme gelmeyen vatandaşların T.C. kimlik numaralarını kontrol etmeleri gerekiyor. Yukarıda belirtilen tarihlerde ödemeler T.C. numaralarının son hanelerine göre herkese yapılacak. 29 Eylül günü saat 18:00'dan itibaren belirtilen kişilerin de hesaplarını mobil üzerinden kontrol etmeleri gerekiyor.