Tarım Bakanlığı'ndan ÇİFTÇİLERE MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ! Son başvuru için tarih belli oldu

Taşı toprağı altın olan Türkiye'nin 81 ilindeki her bir çiftçi için harekete geçildi. Bakanlık tarım teşviki anlamında çiftçilere mazot ve gübre yardımı yapacağını açıkladı. Destek ödemelerinin miktarı da belli oldu.
Tarım Bakanlığı'ndan ÇİFTÇİLERE MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ! Son başvuru için tarih belli oldu

Dünyanın çeşitli bölgelerine ve ülkelerine tarımsal ürün hammadde ihracatı yapan ülkemizde çiftçilere yönelik destekler hız kesmeden devam ediyor.

mazot-ve-gubre-destekleri-belli-oldu-1077640-5.jpg

Tarım Bakanlığı'ndan ÇİFTÇİLERE MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ! Son başvuru için tarih belli oldu- Türkiye Cumhuriyeti Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün resmi web adresindeki açıklamalarına göre Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Mazot, gübre ve toprak analiz desteğine ilişkin detaylar belli oldu.

KİMLERE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'deki bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçileri destekleme amacı ile "Çiftçi kayıt sistemine" dahil olan çiftçilere destek ödemesi yapılacak.

dikges.jpg
Ödemelere ilişkin olarak ise yukarıda belirtilen tablolarda yer alan buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin, şeker pancarı, nohut, mercimek, kuru fasulye, aspir, kütlü pamuk, patates, soya, yağlık ayçiçeği, kolza, yem bitkileri, nadas ve diğer ürünler destek ödemelerini içerecek.

Her bir ürün için belirlenen destek ödemelerinin en düşük 38 TL en yüksek ise 366 TL olacağına vurgu yapıldı.

50 DEKAT BAŞI 50 TL ÖDEME

Destek ödemesinden faydalanamayacak olan grup belli oldu. Buna göre, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamındaki ürünler için belirlenen havzalar dışında kalan ürünlere mazot ve gübre desteği ödemesi yapılmayacağı açıklandı.

Destek ödemelerinin dekar başı ödemeleri ise aşağıdaki gibi olacak:

• Toprak analiz desteği, en az 50 dekar arazide, her 50 dekar başına 50 TL olarak ödenir.

• Gübre desteğinden yararlanılabilmesi için toprak analizi zorunludur.

• Katı Organik – Organomineral gübre desteği kapsamında dekar başına 30 TL ödeme yapılır.

DESTEK ÖDEMELERİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Destek ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerin Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerine 31 Aralık 2023 tarihine kadar giderek işlem yapmaları gerekmektedir.

Kayıtlarını ve işlemlerini yukarıdaki tarihe kadar gerçekleştirmeyen vatandaşlar destek ödemelerinden faydalanamayacaklar.