TEB, QNB Finansbank, Şekerbank! 250 Bin TL Konut Kredisinin Aylık Taksiti Hangi Bankada Daha Düşük?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak için kredi maliyetlerini araştırıyorlar. 120 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi için TEB, Şekerbank ve QNB Finansbank ne kadar aylık taksit istiyorlar?
TEB, QNB Finansbank, Şekerbank! 250 Bin TL Konut Kredisinin Aylık Taksiti Hangi Bankada Daha Düşük?

Ev fiyatlarındaki artışlara karşı vatandaşlar kendilerini korumaya almak için bir an önce ev satın almak istiyorlar. Ancak fiyatların oldukça yüksek bir noktaya çıkmasından dolayı insanlar bir anda tüm finansmanı temin edemiyorlar. Birikimlerini bir araya getirip ev satın alacak parayı ortaya koyacak vatandaşların sayısı oldukça azaldı. Bunun için de konut kredisi çekilmesi bir genel eğilim haline geldi.

Konut kredisi kullanarak ev satın almak isteyenler maliyet araştırması yaptıktan sonra kredi kullanacakları banka için karar veriyorlar. Ancak bankaların kredi maliyetleri arasında uçurum olmasından dolayı insanların iyi bir araştırma yapmaları gerekiyor. Maliyet araştırması yapmadan konut kredisi çekenlerin kayıpları ise çok büyük olabiliyor.

Konut kredisi kullanmak isteyenlere bankalar bazı genel kuralları uyguluyorlar. Müşteriye özel ödeme planları hazırlama her banka tarafından sağlanan bir imkan oluyor. Ancak bu imkanın detayları bankadan bankaya değişiyor. Bunun için konut kredisi kullanmak için karar verilen banka ile iletişime geçip en net bilgiler öğrenilebiliyor.

Konut kredisi veren bankalar müşterilerine bu imkanı sağlarken en fazla 120 aya kadar vade yapabiliyorlar. 10 yıllık vade imkanı konut kredisi için en ideal vade süresi olarak değerlendiriliyor. Çok uzun konut kredisi vadeleri vatandaşları oldukça sıkıntıya sokabiliyor. 120 aylık vadede ise konut kredisi taksitleri ödenebilir seviyeye çekilebiliyor.

TEB 250 BİN TL KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

Konut kredisi kullanmak için TEB'i seçen müşterilere banka tarafından aylık yüzde 1,95 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi çekilmesi durumunda müşterilerin ödeyecekleri aylık taksit 5.408 TL, toplam kredi maliyeti ise 652 Bin TL olarak hesaplanıyor.

QNB FİNANSBANK 250 BİN TL KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

Konut kredisi çekmek için QNB Finansbank'a başvuran müşterilere banka tarafından aylık yüzde 2,17 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi çekenler bankaya aylık 5.872 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kullanılan konut kredisinin toplam maliyeti ise 707.521 TL oluyor.

TEB, QNB Finansbank, Şekerbank! 250 Bin TL Konut Kredisinin Aylık Taksiti Hangi Bankada Daha Düşük?

ŞEKERBANK 250 BİN TL KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

Şekerbank'tan konut kredisi kullanan müşterilere aylık yüzde 2,92 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli konut kredisi çekenler bankaya aylık 7.538 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 906.620 TL olarak hesaplanıyor.

Emlak365.com