Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Çimento fiyatlarını düşüreceğiz

Bugün Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan son açıklama ile birlikte güncel çimento fiyatlarına değinilerek fiyatların düşürüleceğinden bahsedildi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Çimento fiyatlarını düşüreceğiz

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde yoğun bir şekilde inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre konut yapımlarında ihtiyaç olan çimento fiyatlarının arttığı öğrenildi. Vatandaşlar ve şirketler tarafından bu fiyatların yüksekliği konusunda şikayetler peş peşe gelirken "Deprem bölgesinde 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var. Onları uyarıyoruz, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" diyen Ticaret Bakanı Bolat fiyatların düşürüleceğini ifade etti.

FİYATLARI DÜŞÜRECEĞİZ!

Konu ile ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan açıklamalarda "Üzülerek ifade ediyorum deprem bölgesinde 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var. Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz. Onları uyarıyoruz, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Fiyatları düşürteceğiz." şeklinde ifadeler ile fiyatların düşürüleceğinden bahsetti.

GÜNCEL ÇİMENTO FİYATLARI

Yapılan bu açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından güncel çimento fiyatları da merak konusu olmuştu. Daha önce inşaat malzeme tedarikçileri son döneme bakıldığı zamanda deprem felaketinin ardından çimento fiyatlarına yüzde 200-300 zam geldiğinden bahsetmişti. 2023 yılı güncel çimento fiyatları ise şu şekilde verildi;

Gri Çimento Fiyatları

  • 1 Kg Gri Çimento fiyatı – 9,00 TL
  • 3 Kg Gri Çimento fiyatı – 13,00 TL
  • 5 Kg Gri Çimento fiyatı – 18,00 TL
  • 50 Kg (1 Torba) Gri Çimento fiyatı – 115,00 TL

Beyaz Çimento Fiyatları

  • 1 Kg Beyaz Çimento fiyatı – 8,00 TL
  • 3 Kg Beyaz Çimento fiyatı – 24,00 TL
  • 5 Kg Beyaz Çimento fiyatı – 38,00 TL
  • 50 Kg (1 Torba) Beyaz Çimento fiyatı – 140,00 TL

Toptan alımlarda ise bu fiyatların değişiklik gösterebildiği ifade edildi.