TL'nin patronu hayırlı olsun diyerek duyurdu 0.62 faiz oranı ile hazine faiz destekli kredi başvurusu başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklaması ile Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden hem düşük faizli hem de faizsiz destek kredisi başvurularının başladığını duyurdu. İşte Halkbank esnaf kredisi detayları...
TL'nin patronu hayırlı olsun diyerek duyurdu 0.62 faiz oranı ile hazine faiz destekli kredi başvurusu başladı

İlk olarak kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen kredi müjdesi ile milyonlarca kişiye düşük faizli ve faizsiz ihtiyaç kredisi paketinde yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Nebati tarafından yapılan açıklama ile duyurulan kredi paketinde esnafa yönelik olarak verilen kredi paketinde başvuruların başladığı ilan edildi. 

Esnaf ve sanatkarlara destek kredisi paketi için başvuru ekranı açılırken yıllık yüzde 7,5 ve aylık yüzde 0,62 faiz oranı ile verilecek olan kredi paketinde hazine faiz desteği sağlayacak. Halkbank üzerinden verilecek olan esnaf kredisi paketinde düşük faiz ve sıfır faizli kredi paketi seçenekleri ile ekonomiye can suyu destek kredisi verilmiş olacak. 

ESNAFA CAN SUYU DESTEK KREDİSİ PAKETİNDE BAŞVURULAR BAŞLADI! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında verilecek olan kredi desteklerinin başvurularının başladığını açıkladı. 

"Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir. Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır. Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarılmıştır. Esnafımıza, çiftçimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diyerek destekleri ilan etti.

 Kredi paketinden yararlanmak isteyen kişiler için başvurular tercih edilen kredi paketine göre ilan edilen Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kabul edilecek. Kredi paketlerinde hazine faiz desteği vererek ya düşük faizli ya da sıfır faizli nakit para desteği sağlayacak.