TOGG dev kampanyalar ile gelecek! Yerli araba alanlara 0.49 düşük faizli taşıt kredisi gençlere vergi ve ÖTV indirimi iddiası

Türkiye'nin ilk yerli otomobil markası TOGG fabrikası dün düzenlene tarihi bir törenle açılmış, ilk yerli otomobil banttan indirilmişti. TOGG fiyatları kadar kampanyaları da merak ediliyordu.
TOGG dev kampanyalar ile gelecek! Yerli araba alanlara 0.49 düşük faizli taşıt kredisi gençlere vergi ve ÖTV indirimi iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle dün Cumhuriyetin 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında TOGG fabrikası açılış töreni de yapılmıştı. Düzenlenen tören ile ilk yerli otomobil banttan indirilmiş, yerli aracın yeni renkleri de tanıtımda ilk kez beğenilere sunulmuştu. 

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu yerli otomobil fiyatı dünde açıklanmamış, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beklenen tarih verilmişti. Yapılan açıklamada yerli otomobilin fiyatının Şubat ayı itibari ile ilan edileceği duyurulmuştu. Peki, yerli otomobil ne zaman satışa çıkacak, yerli otomobil kaç TL olacak, yeni kampanyalar sunulacak mı?

YERLİ OTOMOBİL TOGG FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Pandemi döneminde üretimin ağır bir yara alması nedeniyle araç üretimi düşmüş, aynı dönemde hastalık kapma endişesi ile insanların bireysel araçlara yönelmesi ile sıfır araç yoka düşmüştü. Araca olan talebin artması, üretimin düşmesi ile sıfır araç fiyatları rekor seviyelere ulaşmıştı. Sıfır araçlarda teslim süresinin 5 aya kadar çıkması ile vatandaşın 2. ele yönelmesi ile bu seferde ikinci el araç fiyatlarında rekor yükseliş yaşanmış, hatta bazı araba modellerinde 2.el araba fiyatları sıfırı bile geride bırakarak şok etkisi yaratmıştı. 

TOGG fiyatı büyük merak konusu oluştururken Bakan Varank C segmenti SUV fiyatları listesini işaret etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Şubat ayını işaret etmişti. C segmenti SUV araç fiyatlarına yukarıdaki haberimizden ulaşabilirsiniz... 

TOGG dev kampanyalar ile gelecek! Yerli araba alanlara 0.49 düşük faizli taşıt kredisi gençlere vergi ve ÖTV indirimi iddiası

TOGG KAMPANYALARI İLE 0.49 ARAÇ KREDİSİ VE ÖTV İNDİRİMİ Mİ YAPILACAK?

Yerli otomobilin dün banttan inmesi ile araç fiyatları kadar yeni kampanya iddiaları da gündeme geldi. Basına yansıyan iddialara göre kamu bankaları tarafından TOGG'a özel bir taşıt kredisi kampanyası yapılabileceği iddia edildi. Daha önce TOKİ konut kredisi kampanyası ile tarihin en düşük faiz oranı ile kredi veren devlet bankalarının 60 ay vadeli araç kredisi verebileceği ya da 0.49 faiz oranı gibi düşük bir oranla kredi verecek. 

Yine buna ek olarak yerli aracın fiyatını ucuzlatmak için devlette taşın altına elini koyacak ve ÖTV indirimi yapacak. Buna ek olarak gençlere TOGG alımlarında vergi indirimi ve avantajlar sunulacak. İddiaların doğruluğunu ise Şubat ayında yapılacak olan fiyat listesi açıklaması ortaya koyacak.