Togg'un anahtarından önce zammı geldi! Sırada bekleyenler artık bu rakamı ödeyecek

TOGG'a binemeden faiz oranları yükseldi! Sırada bekleyenlere kötü haber... İşte yeni faiz oranı ve ödeme tutarları...
Togg'un anahtarından önce zammı geldi! Sırada bekleyenler artık bu rakamı ödeyecek

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u heyecanla bekleyen 14 bin kişiye kötü haber geldi. Togg'a özel taşıt kredisi faiz oranları bir kez daha yükseltiliyor. Kamu bankaları, 2 Ekim itibarıyla Togg için faiz oranlarını artıracak.

Ağustos sonunda %0,99 olan faiz oranı, 2 Ekim'den itibaren %2,11'e yükseltilerek Togg bekleyenleri ekonomik olarak zor bir durumla karşı karşıya bırakacak. Bu faiz oranındaki artış, Togg'u bekleyenlerin kredi ödemelerini etkileyecek ve mali yüklerini artıracak.

togg fiyatı arttı

Faiz oranının tekrar artmasıyla birlikte, 820 bin TL kredi için 36 ay vadede aylık ödeme 32.518 TL'den 36.800 TL'ye, toplam ödeme ise 1 milyon 170 bin 622 TL'den 1 milyon 326 bin TL'ye çıkacak. Bu da demek oluyor ki, uzun menzilli Togg T10X için 820 bin TL kredi kullanacak kişiler araçları için 156 bin TL daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

togg faiz oranı

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, son zamanlarda Türkiye'nin yerli otomobili olan Togg'un teslimatlarıyla ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Özpeynirci'ye göre, ağustos ayının sonuna kadar Togg'un teslim edilen araç sayısı 3400'e ulaşmış durumda. Ve Eylül ayının sonuna gelindiğinde bu sayının 6 bin adede çıkması bekleniyor.

Ancak bu artışın bir dezavantajı da var. Özpeynirci, Togg'u bekleyen 14 bin kişinin, faiz oranlarındaki artıştan etkileneceğini belirtiyor. Bu kişiler, hem beklemek zorunda kalmaları hem de faiz oranlarının yükselmesiyle zorlu bir mali süreçle karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

Togg'un bekleyenler için bu durum, finansal açıdan zorlu bir dönem anlamına geliyor. Hem aracın teslimatını beklemek zorunda kalmaları hem de artan faiz oranlarıyla başa çıkmak zorunda olmaları, mali açıdan zorlayıcı bir durum yaratıyor.