Torba yasa Resmi Gazete'de gece yarısı yayımlandı milyonlarca kişinin borcu ve borç faizi silindi!

28 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 7429 Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Torba yasa ile o borçlar silindi!
Torba yasa Resmi Gazete'de gece yarısı yayımlandı milyonlarca kişinin borcu ve borç faizi silindi!

Torba yasa Resmi Gazete'de gece yarısı yayımlandı Milyonlarca kişinin borcu ve borç faizi silindi! AK Parti tarafından hazırlanan ve farklı pek çok düzenlemeyi içermesi nedeni ile torba yasa olarak anılan 7429 Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 28 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yayımlanan yeni kanun kapsamında milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren düzenlemelere yer verildi. Yapılan düzenleme ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasasının çıkartılması halinde oluşacak olan yük için borçlanma yetkisi arttırılırken borç faizi silinmesi ve borç silinmesi gibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok kritik yasal düzenlemeler de yapılmış oldu. İşte o detaylar...

BORCU OLANLARA MÜJDE! GSS PRİM BORCU AFFI RESMİ GAZETE'DE BORÇ FAİZLERİ VE GECİKME FAİZİ SİLİNDİ!

Yayımlanan torba yasada yer alan 6. maddeye eklenen geçici madde ile GSS prim borcu olanların borç faizleri silindi. Yapılan düzenleme "1/1/2013 tarihinden önce 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (d) ve (g) bendi ile yedinci fıkrası (Uluslararası Öğrenciler Değerlendirme Kurulu kararı ile burslandırılan uluslararası öğrenciler hariç) kapsamındaki genel sağlık sigortalılarının genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi feri alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilir. Bu maddenin yayımlandığı tarihe kadar söz konusu süreler için ödenmiş olan primler iade ve mahsup edilmez" maddesi ile uygulamaya alındı. 

TEDAŞ BORÇLARINA AF ÇIKTI! KİMLERİN BORÇLARI SİLİNECEK?

Mecliste yapılan görüşmelerin ardından onaylanan torba yasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması ile Resmi Gazete'de gece yarısı yayımlanarak resmen yürürlüğe girmiş oldu. Yürürlüğe giren torba yasa kapsamında GSS prim borçlarının faizi silinirken TEDAŞ'a borcu olanlara da borç silme affı geldi. 

Torba yasa Resmi Gazete'de gece yarısı yayımlandı milyonlarca kişinin borcu ve borç faizi silindi!

Resmi Gazete'de yayımlanan kanun kapsamında TEDAŞ'a 2 bin liraya kadar olan borçların silineceği ilan edildi. Söz konusu torba yasa ile 2 bin liraya kadar olan borçlar silinirken daha fazla borcu olan kişileri ise borç yapılandırma imkanı sunulacak. Geçmiş döneme ait olan borçlar yapılandırma kapsamına alınarak taksitlendirilecek.