TÜİK 2023 Şubat ayı Tüketici Güven Endeksini açıkladı!

TÜİK tarafından bugün yayımlanan verilere göre 2023 yılı Şubat ayı Tüketici Güven Endeksinin belirlendiği açıklandı. Konu hakkında TÜİK verileri paylaştı.
TÜİK 2023 Şubat ayı Tüketici Güven Endeksini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte 2023 yılı Şubat ayı için tüketici Güven Endeksinin belirlendiği ifade edildi. Yapılan açıklamada açıklanmış olan bu verilerin 6 Şubat 2023 öncesi için yani depremden önceki süreç baz alınarak hazırlandığı ifade edildi. Sonuçların büyük ölçüde deprem öncesini yansıttığını ifade ederek elde edilen sonuçları şu şekilde ifade edildi;

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 82,5 OLDU!

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yürütülen bu ankete göre hazırlanan güven endeksi sonuçlarına bakıldığında, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında artış göstererek 82,5 oldu! 

TÜİK 2023 Şubat ayı Tüketici Güven Endeksini açıkladı!

Tüketici güven endeksi, alt endeksleri ve değişim oranları, Şubat 2023

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra hazırlanan tabloda yer alan verilere göre; mevcut dönemde hanenin maddi durumu 65,5 gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi 84,2 gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi 85,8 gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi 94,5 oldu.