Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması! Yeni komisyon kuracağız

Milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip edilen asgari ücret zam süreci hakkında Türk-İş yeni bir hamle yaparak, komisyon kurulacağını açıkladı.
Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması! Yeni komisyon kuracağız

Bu senenin sonunda enflasyon rakamlarının da hesaplanarak yeni asgari ücretin belirlenmesi için çalışmaların yapılacağı bilinirken, sendikalar tarafından da açıklamalar gelmeye başladı. Asgari ücretin belirlenmesi amacı ile bir araya gelen bakanlıklar ve sendikaların yanı sıra bu görüşmelerden önce yeni bir komisyonun daha kurulmak istendiği öğrenildi. Konu ile ilgili TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından açıklamalar gelmeye başladı.

ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Bir an önce yeni asgari ücretin belirlenmesi için gün sayan çalışanlar için verimli bir zam süreci olması amacı ile yeni bir komisyondan bahseden Ergün Atalay, "Allah nasip ederse kasımın 20'sinden sonra yeni asgari ücret komisyonu kuracağız. Belki Türkiye'de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde komisyon kuracağız." diyerek duyurdu.

YENİ KOMİSYON KURULACAK!

Konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Atalay, "Kasımın 20'sinden sonra komisyonu kurarız. Bu masada asgari ücretli otursun, biz oturmayalım. Asgari ücreti 20 senedir anlatıyorum. Sendikalarda asgari ücretli işçi yok. Sendikanın olduğu yerde aile yardımı, ikramiye, servis, yemek olur. 8 milyon işçi, sanki bizim üyemiz, ailemizin parçası gibi gayret sarf ediyoruz. Allah nasip ederse kasımın 20'sinden sonra yeni asgari ücret komisyonu kuracağız. Belki Türkiye'de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde komisyon kuracağız. 2 kadın, 2 erkek olacak komisyonda. Yani ne olması gerekiyorsa orada oturanlar karar verecekler. Sendikacılar da onlara uyacaklar." şeklinde ifadeler ile asgari ücret konusunun üzerinde durmak amacı ile kurulacak olan komisyon hakkında bilgi verdi.

Açılması beklenen bu komisyonun ardından yapılan çalışmalar neticesinde asgari ücret için işçileri sevindirecek müjdelere yer verilmesinin şimdiden beklendiği ifade edildi.

Haber Editörü