Türk-İş'ten asgari ücrete ara zam açıklaması!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret zammına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Türk-İş'ten asgari ücrete ara zam açıklaması!

Asgari ücrete ara zam tartışmaları alevlendi. Bu konuda kamuoyunda bir beklenti oluşmaya başlarken Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun taraflarından birisi olan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret zammına dair bir açıklama yaptı. Asgari ücrete zam konusu için ileri bir tarih veren Ergün Atalay ortama bakılarak hareket edebileceklerini belirtti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI!

Asgari ücrete ara zam hakkında konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Bizim şu anda asgari ücrete ara zam yapılsın diye bir talebimiz yok. Önce kamu işçilerinin toplu sözleşmelerini halletmek için çalışıyoruz. Bu meseleyi çözdükten sonra ortama bakarız ve ona göre hareket ederiz. Biz Asgari ücret Tespit Komisyonu’nda toplantıya katılmama kararı aldık ve toplantıya da gitmedik. Şu anda belirlenen asgari ücret bizim talep ettiğimiz rakam değil.” dedi.

Asgari ücretin belirlenme süreci hakkında da konuşan Ergün Atalay, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında işçileri temsil eden Türk-İş üyeleri bir rakam söyledi. Söylenen bu rakamın da arkasında duruldu. Biz ilkesel hareket ettik. Bunu geçmişte de yaptık. Şimdi bize bazı sendikalar diyorlar ki toplantıya gitseydiniz daha yüksek bir asgari ücret alırdınız. Celep gibi asgari ücret pazarlığı yapacak halimiz yok. Önerimizi yapmışız ve kabul görmemiş. Sonrasında bize hayırlı olsun demek düşer.” ifadelerini kullandı.

Taşeron işçilere ilişkin de sorunu çözmek istediklerini söyleyen Ergün Atalay, “Taşeron işçi meselesini bu ülkenin gündeminden kaldırmamız gerekiyor. Seçim sathına girmeden bu sorunu çözmek istiyoruz. Taşeron işçilerin tamamı, herhangi ayrım yapılmadan kadroya alınmalıdır. Bunu toplu sözleşme kadar önemsiyoruz. Ben taşeron işçileri sendikamızın üyesi olarak görüyorum ve haklarını savunmak için gündeme getirmeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu.