Turkcell Türk Telekom Vodafone hat sahipleri başvuru yapanlara 15 gün içinde 248 TL para iadesi yapılacak

Cep telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Hattını kapatan, iptal ettiren ya da hat taşıma yaparak başka operatöre geçiş yapanlara bakiye para iadesi müjdesi geldi!
Turkcell Türk Telekom Vodafone hat sahipleri başvuru yapanlara 15 gün içinde 248 TL para iadesi yapılacak

Turkcell Türk Telekom Vodafone hat sahipleri başvuru yapanlara 15 gün içinde 248 TL para iadesi yapılacak - Milyonlarca cep telefonu sahibine yapılan son dakika açıklaması ile bakiye iadesi için hatırlatma yapıldı. 

Yükselen enflasyon nedeni ile pek çok ürün ve hizmette olduğu gibi cep telefonu tarifelerinde de uygulanan fiyatlar rekor seviyelere ulaşmıştı. Cep telefonu kullanan kişilere yönelik operatörler sabit müşterilerine yüksek fiyatlarla hizmet sunarken yeni gelen müşterilerine ise düşük fiyatlar sunmaya başlamıştı. Durum böyle olunca cep telefonunu başka operatörlere taşıyan kişilere bakiye iadesi hatırlatması yapıldı. 

BAKİYE İADESİ NEDİR, CEP TELEFONU SAHİPLERİ NASIL PARA İADESİ ALACAK?

Milyonlarca kişi artık sık sık daha düşük fatura tarifelerinden yararlanmak adına hat taşıma işlemi yaparken bu işlemlerde bazen bakiye olan hatlarda taşınabilmektedir. Hattı taşıma ya da farklı nedenlerle hattı kapatma işleminde kişinin 24 ay içerisinde başvuru yapması durumunda hattının içerisinde olan parayı iade alma hakkı bulunmaktadır. 

Vodafone tarafından yapılan açıklamada "Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır. İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir. Kalan TL bakiyenizi sorgulamak için Borç Alacak Sayfasını ziyaret edebilirsiniz" diyerek para iadesinin 24 ay içerisinde başvuru yapılması durumunda 15 gün içinde yapılacağı ifade edildi.

Turkcell Türk Telekom Vodafone hat sahipleri başvuru yapanlara 15 gün içinde 248 TL para iadesi yapılacak

Hattında 248 TL olan kişiler bu sayede bu tutarı başvuru yapmaları şartı ile alabilecekler. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hattı olan kişiler hatlarında bakiye kalması durumunda başvuru yaparak bu tutarı iade alabilecekler. Ancak başvuru yapılması için mutlaka hattın kapatılmasını ya da iptal edilmesini takip eden 24 ay içerisinde başvuru yapmakla mükellef tutulacaklar. Başvuru yapan kişilere ise 15 gün içerisinde hatlarında kalan tutar iade edilecek.