Türkiye artık 82 il olacak! Yasal düzenleme meclise geldi işte Türkiye'nin 82. ili

Türkiye haritası sil baştan değişiyor! 2024 yerel seçimleri öncesi yeni düzenleme beklenirken meclisten ilk adım atıldı.
Türkiye artık 82 il olacak! Yasal düzenleme meclise geldi işte Türkiye'nin 82. ili

Türkiye artık 82 il olacak! Yasal düzenleme meclise geldi işte Türkiye'nin 82. ili - MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamaların ardından Türkiye haritası bir kere daha gündeme gelmişti.

Yapılan açıklamanın ardından Türkiye'de son yapılan yasal düzenlemeyle 81 ile yükselen il sayısının 100 olacağı ve 19 ilçenin daha il olacağı beklentisi artmıştı. Konu hakkında ilk yasal adım atıldı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ imzasıyla meclise Elbistan Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi verildi.

TÜRKİYE'NİN 82. İLİ HANGİSİ OLACAK?

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketinin merkez üssü olan Elbistan hakkında meclise sunulan Elbistan Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi büyük heyecan yarattı. Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ imzasıyla meclise sunulan Elbistan Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında Kahramanmaraş iline bağlı Elbistan ilçe merkezi merkez olmak üzere Elbistan adıyla yeni bir il kurulması ve Kahramanmaraş iline bağlı bulunan Afşin, Ekinözü, Göksun ve Nurhak ilçelerinin bu ile bağlanması talep edildi.

ELBİSTAN ADIYLA YENİ BİR İL KURULMASI HAKKİNDA KANUN TEKLİFİ

kanun-1.jpg

kanun-2.jpg

ödenmiş olan en son maaş ve ücretin ait olduğu zaman sonuna kadar uzatılmış sayılır. Bu ödemeyi yapmış olan 11 özel İdaresince herhangi bir iade talebinde bulunulamaz. Bu Kanunla kurulan ll'in İl Özel İdare bütçesinin yürürlüğe gitmesine kadar geçen süre içinde bu ile bağlanan ilçelerdeki özel idarelere ait personelin özlük haklarına ilişkin her türlü ödemelerin mahsubu bilahare yapılmak üzere halen bağlı bulundukları İl Özel İdaresince karşılanmasına devam olunur.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

kanun-23.jpg

Söz konusu kanun teklifi meclise sunulurken çoğunluk oylaması ile kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin 82. ili Elbistan olacak.

Genel Yayın Yönetmeni