Türkiye'de Bir İlk, ABB Başkanı Mansur Yavaş Açıkladı! Ankara Metaverse Dünyasına Giriş Yapıyor!

Dünyada yeni bir akım haline gelen ve geleceğin dijital evreni olarak adlandırılan Metaverse evrenine Ankara da giriyor. Ankara için heyecanlandıran duyuruyu ABB Başkanı Mansur Yavaş yaptı.
Türkiye'de Bir İlk, ABB Başkanı Mansur Yavaş Açıkladı! Ankara Metaverse Dünyasına Giriş Yapıyor!

2021 yılının son çeyreğinde Metaverse dünyası küresel bir akım haline dönüştü. AXS, MANA ve SNAD gibi metaverse projeleri yeni dijital dünyada büyük ses getirdi. Ayrıca Facebook'un ismini Meta olarak değiştirmesi ise bu yönde istikametin ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu. İnsanlar geleceğin dijital evreni olarak adlandırılan Metaverse aleminde arsa alıp satmaya sahi başladılar. Dünyanın Metaverse'ye yönelimi artarken Türkiye'den de sürpriz bir çıkış geldi.

ANKARA METAVERSE DÜNYASINA GİRİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı mansur Yavaş paylaştığı yeni yıl videosu ile metaverse gelişmelerine kayıtsız kalmadığını ortaya koydu. Videoda Ankara'ya air silüetler yer alırken görüntünün Metaverse görüntüsü olması ise yeni dijital dünyada Ankara'nın yerini almaya kararlı olduğunu ortaya koydu. Bu konuda ilerleyen günlerde daha somut gelişmeler olması beklenirken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu yönde bir çalışma yaptığı öğrenildi.

Türkiye'de Bir İlk, ABB Başkanı Mansur Yavaş Açıkladı! Ankara Metaverse Dünyasına Giriş Yapıyor!

METAVERSE NEDİR?

Metaverse kelime anlamı olarak öte evren anlamına gelmektedir. Bu yeni türetilen sözcük sanal bir alanı ifade etmektedir. Sanal dünya arttırılmış gerçeklikle kalıcı bir alan haline gelebiliyor. Bu şekilde normal dünyaya paralel olarak sanal bir dünya ortaya çıkıyor. Bu dijital dünyada gerçek dünyanın tüm özellikleri yer alabiliyor. İnsanlar dijital dünyada tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi arsa alıp satabiliyorlar, emlak işlemleri yapabiliyorlar. Hatta market alışverişleri yapılabiliyor, yapılan alışverişler evlere teslim edilebiliyor. Çalışma hayatının da Metaverse dünyasına kayacağı şimdiden planlanmaya başlandı.

Türkiye'de ilk Metaverse açılımı tam netleşmese de Ankara'dan geldi. Bu dijital evrene Türkiye'den diğer şehirlerin de katılması beklenirken bu konuda özellikle büyükşehirlerden farklı atılımlar bekleniyor. Bundan dolayı Metaverse için gözler İstanbul ve İzmir'e çevrildi.