Ünlü ekonomist açık tarih vererek uyardı! Dolar kuru 22 TL olacak, zam yağmuru yağacak!

Ekonomist Remzi Özdemir yeni bir değerlendirme yaparak Türkiye ekonomisine dair tespitlerini açıkladı. Dolar kuru yükselmeye devam eder mi? İşte Remzi Özdemir’den dolar tahmini...
Ünlü ekonomist açık tarih vererek uyardı! Dolar kuru 22 TL olacak, zam yağmuru yağacak!

Türkiye ekonomisinde çok sıcak bir gündem yaşanmaya devam ediyor. Dolar kuru 17,90’lı seviyelerde sabitlenirken bunun arka planındaki detaylar merak ediliyor. Ekonomist Remzi Özdemir tarafından yeni bir finansal analiz yapıldı. Gelişmeleri yorumlayan Remzi Özdemir çok kritik tespitlerde bulundu.

KKM BÜTÇEYİ ALLAK BULLAK ETTİ

KKM eleştirisi yapan Remzi Özdemir, “Kur korumalı mevduat hesaplarını eleştirenlerin akıl sağlığı olmadığını söylüyordu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin nebati. Nasıl bir katkı sağlanıyor KKM ile ekonomiye. Tam tersine senin ekonomini, bütçeni allak bullak etti. Sen 60 Milyar TL Hazine’den ödeme yapmışsın. Merkez Bankası 80 Milyar TL ödeme yapmış ve toplam maliyet 140 Milyar TL olmuş ama çıkıp ekonomiye katkı sağladı diyorsun. Buna ancak gülünür.” dedi.

KKM’Yİ KALDIRACAKLAR!

KKM ile alakalı olarak değerlendirmelerini sürdüren Remzi Özdemir, “KKM gerçekten büyük bir problem. Bütçede dengeyi de sağlayamazsınız ekonomide darboğazı da aşamazsınız. İktidar da KKM’yi devam ettirmek istemiyor ama şu anda dönemiyorlar. Yarın bir bahane üretilip KKM kaldırılacaktır. KKM bizi uçuruma sürüklüyor. Ben eminim ki ekonomi yönetimi de KKM’yi kabus olarak görüyor. Ancak bu kabusu bize tatlı bir rüya gibi anlatıyorlar. Rakamlar da bunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT ZAMLARI VERGİDEN KAYNAKLANIYOR

Akaryakıt fiyatlarına dair değerlendirme yapan Remzi Özdemir, “Akaryakıt fiyatlarında da vatandaşa ayrı bir kabus yaşatılıyor. Aralık ayında o doların 18 TL’yi aştığı zaman petrol fiyatları 130 dolardı ve biz 8-9 TL’ye benzin ve mazot alıyorduk. Şimdi Dolar kuru tine 18 TL civarında ve petrol fiyatları 100 doların altına girmiş ama biz 20 – 25 TL’ye benzin ve mazot alıyoruz. Bu tamamen vergi politikasından kaynaklanmaktadır. Vatandaşın sırtına vergileri yüklüyorlar. Bakalım bu fiyatlarla mazot satınca çiftçi nasıl üretim yapabilecek.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU 22 TL!

Dolar kuruna dair değerlendirme yapan Remzi Özdemir, “Dolar kurunu baskılamak için bu ülkenin yani senin, benim, sokaktaki vatandaşın parasını heba ediyorlar. Sürekli uyarıyoruz bu sonbaharda çok zor bir ekonomik tablo ile karşı karşıya kalacağız. Şu anda turizm gelirleri ile biraz olsun idare ediyorlar. Ancak Eylül ve Ekim ayı geldiğinde o imkanın da kalmayacak. O zaman ne yapacaksın? Bugün dolar kurunu baskılamak için Merkez Bankası’nda yaktığınız o dolarlar o zaman size lazım olacak. Nasıl tutacaksınız doları? Dolar kuru Ekim ayında 22 TL olduğunda ne diyeceksiniz. Dolar kurunun 22 TL olması ekmeğin 7 TL, domatesin 40 TL, benzinin 30 TL olması demektir.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel yorumlarıdır. Yatırım kararında bulunulurken baz alınması önerilmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.