Ünlü ekonomistten şok EYT iddiası! EYT'de son dakika yasa donduruluyor mu iptal mi edilecek?

Yapmış olduğu başarılı dolar ve borsa yorumları ile adını duyuran ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut bu seferde EYT tahmini yaptı ve EYT'in çıkmayacağını iddia etti. EYT iptal edilir mi, dondurulur mu?
Ünlü ekonomistten şok EYT iddiası! EYT'de son dakika yasa donduruluyor mu iptal mi edilecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında tarihin ileri ötelenmesi üzerine ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut EYT'lileri şok eden bir iddia ortaya attı. Milyonlarca kişinin erken emeklilik hayalleri kurarak beklemiş olduğu EYT yasasında çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında dün açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu tarafından yapılmıştı. 

Akbaşoğlu yaptığı açıklamasında "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" diyerek düzenlemenin en kötü 2023 yılının başında yasalaşacağını dile getirmişti. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise EYT'lilere kötü haber vererek düzenlemenin dondurulabileceğini iddia etti.

EYT YASASINDAN SON DURUM NE, NE ZAMAN ÇIKACAK, MECLİSE HANGİ TARİHTE GELİR?

İlk etapta 1,5 milyon kişinin emekli olmasını sağlayacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinden çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yasa tasarısını tamamlamak üzere olduklarını ve Aralık ayında meclise sunacaklarını dile getirmişti. Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da bir açıklama yapmış ve düzenlemenin en kötü ihtimalle 2023 yılının Ocak ayında yasalaşacağını söylemişti. 

 Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında yeni bir iddia da ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut tarafından ortaya atıldı. Zelyup sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile EYT yasasının çıkmayacağını iddia etti. 

EYT YASASI İPTAL Mİ EDİLECEK?

Dolar kuru hakkında yapmış olduğu tahminleri ile adından söz ettiren Evren Devrim Zelyut "EYT'yi boşuna beklemeyin çünkü bütçede aslan payını alacaklar belli... Daha önce de yazdım, yine söylüyorum: AKP hazırlık diyerek elinden geldiği kadar sorunu öteleyip, dondurmak istiyor. Zaman içinde konuşan sayısı azalacak ve düzenlemeye gerek kalmayacak taktiği güdülüyor..." diyerek yasanın zamanla dondurulacağını ve çıkmayacağını iddia etti. 

Zelyut'un yaptığı paylaşımının altına yorumda bulunan takipçileri ise seçim öncesi AK Parti'nin böyle bir riski alamayacağını belirterek tahminine katılmadılar.