Uzman isim altında rekor artışı duyurdu! 2000 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son değerlendirmeler sonucunda altında yaşanacak olan artışlara ilişkin bilgilendirme yapıldı.
Uzman isim altında rekor artışı duyurdu! 2000 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz

Son dönemde altın fiyatlarında görülen peş peşe hareketliliğin ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş yeni değerlendirmelerde bulundu. Yapılan bu değerlendirmeler sonucunda altın fiyatlarında İsrail Filistin gerginliği sonucunda da ne gibi değişimlerin görülebileceği hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Altın fiyatlarının bir süredir artacağı yönünde açıklamalar da gelirken önümüzdeki süreçte değişimlerin nasıl yaşanacağı, beklenen artışların kısa vadede mi yoksa uzun vadede mi görülebileceği hakkında yapılan bu açıklamalarda İslam Memiş önemli noktalara değindi.

ABD ENFLASYONU YENİDEN YÜKSELEBİLİR!

Yakın zamanda düşen ABD enflasyonunun yaşanan gerilim sonucunda yeniden yükselişe geçebileceğinden bahseden Memiş, "Orta Doğu'da günden güne tırmanan gerilin güvenli liman olarak görülen altın fiyatlarını yükseltti. 7 gündür devam eden İsrail-Hamas gerilimi ivmeyi yukarı çekerken ABD enflasyon verisi sonrası kısmi düşüşe geçen altın fiyatları tekrar yükselebilir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları analizinde şu ifadeleri kullandı: "Orta Doğu'da hafta sonu itibarıyla yaşanan savaşın jeopolitik riskleri tırmandırmasıyla birlikte altın fiyatları haftaya yükselişle başlamıştı.

Savaşın hala sürmesi ve Orta Doğu'daki gerilim, güvenli liman olan altına talebi artırıyor. Bu durum da altın fiyatları tarafındaki yükselişi destekliyor. Öte yandan Fed üyelerinden gelen mesajlarla tahvil faizleri de geriliyor. Bu harekette ons altın fiyatını destekleyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bunu izleyip yatırımcılar ona göre pozisyon alacak. Savaşın hala sürmesi ve Orta Doğu'daki gerilim, güvenli liman olan altına talebi artırıyor. Bu durum da altın fiyatları tarafındaki yükselişi destekliyor. Öte yandan Fed üyelerinden gelen mesajlarla tahvil faizleri de geriliyor. " dedi

ALTIN 2000 SEVİYELERİNE GELECEK!

Altın fiyatlarında bir süredir beklenen artışın ne zaman geleceği yönünde merak edilenlere ise "Orta ve uzun vadede altın fiyatları gerçek bir ekonomik krizi fiyatlamaya başladığı zaman, gerçek bir savaş riskini fiyatladığı zaman ons tarafında 2000 dolar üzerinde ataklar göreceğiz. Gram altın tarafında da 2000 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç çok uzak değil gibi duruyor. Elinde altın bulunduran yatırımcının satış için çok acele etmemesi gerekiyor.

Yatırımcılar gerçek anlamda jeopolitik risk fiyatlamasını yapmadı. Süreci takip ediyorlar. Farklı ülkelerin dâhil olmasıyla fiyatlamaya başlanır. Gerçek fiyatlama 2 bin ons üzerinde gerçekleşir. Gram da beklediğim 1.800-1.880 aralığı sürece göre daha erken gelebilir. Bölgeyi ve gelişmeleri takip etmeye devam ediyorum. Ekim’in 15’inden önce ve 15’inden sonra ikiye ayırın demiştim. Aralık ayını da 15’i öncesi ve 15’i sonrası ikiye ayırmak gerek. Yılı kötü tamamlamak adına ateşkes vs gibi süreçler görebiliriz. Ancak Ocak ayı itibariyle kalınan yerden devam ederler. Fed’in artık piyasalar üzerinde bir etkisi kalmaz. Yeni hikaye savaş." şeklinde ifadeler ile vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.