Uzman isim İlber Ortaylı hem sizi hem çocuklarınızı kurtarır diyerek tavsiyede bulundu!

Prof. Dr. İlber Ortaylı son dönemde kıtlık olabileceği konusunda uyarıların geldiği zeytinlikler hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Uzman isim İlber Ortaylı hem sizi hem çocuklarınızı kurtarır diyerek tavsiyede bulundu!

Geçtiğimiz haftalarda Prof. Dr. Canan Karatay zeytin ve zeytinyağının faydalarından bahsederken ileri dönük yaşanabileceklerden bahsetmişti. Birkaç sene sonra zeytin açısından kıtlık yaşanabileceğinden bahsederek kişilere tavsiyelerde bulundu.

Hem yatırım amaçlı hem de coğrafyamız için son derece faydalı olabilecek olan bu yatırımlar konusunda konuşan Canan Karatay'ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde son derece benzer tavsiyeler İlber Ortaylı'dan geldi.

İLBER ORTAYLI'DAN YATIRIM TAVSİYESİ!

Türkiye'nin en çok takip ettiği isimlerden biri olan Prof. Dr İlber Ortaylı geçtiğimiz haftalarda herkesi ilgilendiren bir yatırım tavsiyesinde bulundu. Yaptığı açıklamalarda ileriye dönük bir yatırım yapmak isteniyorsa kesinlikle bunun zeytinlikler olduğundan bahsetti. Ortaylı "Öyle 10 dönümle 20 dönümle zengin olmazsın ama zeytinin ortaya çıkar hediyeliğin ortaya çıkar ve sadaka verirsin. Zeytinyağı artık önemli bir sadaka aracı oldu. Çünkü artık insanlar kötü bitkisel yağa bile para bulamıyor. Bunların hepsini düşünmek lazım. Ona göre herkesin bir şekilde zeytin ziraatine katılması lazım. Beklediğiniz zenginlik ilk anda gelmeyebilir ama ne zaman ne geleceği de belli olmaz" dedi. Ülkemiz için de zeytinliğin son derece önemli olduğundan bahseden Ortaylı, "Yatırım olarak da Vatani coğrafyasını kurtarmak olarak da" faydalarından bahsedildi.

Bununla birlikte kişilerin bundan oldukça iyi bir gelir elde edebileceği konusunda da "Aldığınız zeytinlikler hem sizi hem çocuklarınızı hem de vatanı kurtarır.” şeklinde konuştu.

CANAN KARATAY DA DUYURMUŞTU!

İlber Ortaylı tarafından yapılan bu tavsiyenin yanı sıra Canan Karatay ise daha önce yaptığı açıklamalarda “Zeytin ağaçları ayakta kalacak. Çünkü zeytin ağaçları çok meşakkatli ve çok güçlü ağaçlar her türlü susuzluğa soğuğa ve sıkıntıya direnen ağaçlardır. Zeytin ağacı olan devletler ayakta kalacaklar. Lütfen zeytin ağaçlarının yok olmasına müsaade etmesinler” diyerek 2025 yılını işaret etmişti. Bunun son derece mantıklı bir yatırım olacağından ise kıtlık dönemine girilmeden zeytinliklerin yeniden ayağa kaldırılmasında büyük avantaj sağlanabileceğinden bahsetti.