Vakıfbank'tan 150 Bin TL Konut Kredisi Çekersem Aylık Kaç TL Taksit Öderim?

Vakıfbank'ın konut kredisi aylık faizi yüzde kaç? Vakıfbank'tan konut kredisi çekenler hangi maliyetlerle karşılaşıyorlar? 120 ay vadeli 150 Bin TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar?
Vakıfbank'tan 150 Bin TL Konut Kredisi Çekersem Aylık Kaç TL Taksit Öderim?

Kamu bankalarının sağladığı imkanları değerlendirmek isteyenler çektikleri konut kredileri ile ev sahibi olabiliyorlar. Bu yolla elde edilen konut finansmanları çok sayıda vatandaşın konut sahibi olmasını sağlıyor. Kamu bankası olan Vakıfbank aylık yüzde kaç faizle konut kredisi veriyor? Vakıfbank'tan konut kredisi çekmek karlı mı? Vakıfbank'tan konut kredisi çekenler hangi imkanları elde edebiliyorlar? İşte Vakıfbank'ın çok araştırılan konut kredisi kampanyasının merak edilen ayrıntıları...

VAKIFBANK KONUT KREDİSİNİ HANGİ KOŞULLARDA VERİYOR?

Vakıfbank'tan konut kredisi çekmek isteyenler bu bankanın uyguladığı şartları merak ediyorlar. Banka tarafından verilen bilgilere göre müşteriler konut satın alırken ihtiyaç duydukları finansman desteklerini Vakıfbank'tan temin ettikleri konut kredileri ile karşılayabiliyorlar. 

Vakıfbank'ın konut kredisi kampanyası kapsamında müşteriler 120 aya kadar vade ile kredi kullanabiliyorlar. Müşteriler 10 yıl vadeye yayılan konut kredisinin taksitlerini kolay bir şekilde ödeme imkanı buluyorlar. Konut kredisi vadesi uzadıkça faiz maliyeti artsa da kredi taksitleri azalıyor. Daha düşük seviyelerde olan bu taksitler vatandaşlarca çok daha ödenebilir bulunuyor.

Vakıfbank müşterileri konut kredisi kullanmaları halinde çeşitli ödeme planları içerisinden tercih yapma imkanı da buluyorlar. Bu kapsamda müşteriler aylık eşit taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli ve serbest ödemeli şeklindeki ödeme planlarından birisini seçerek kredi geri ödemelerini daha sağlıklı bir şekilde yapabiliyorlar. 

Vakıfbank'ın konut kredisi çeken müşterilere uyguladığı aylık faiz oranı yüzde 1,29 olarak açıklandı. Müşterilerin bu faiz oranı ile konut kredisi kullanması demek çok büyük bir maliyet avantajı anlamına geliyor. Yüksek enflasyon ortamında bu faiz oranı ile kullanılan konut kredisi çok kazançlı bir finansal işlem olarak değerlendiriliyor. 

Vakıfbank'tan konut kredisi kullanımında müşterinin satın almak istediği konuta banka lehine ipotek tesis ediliyor. Bu ipotek işlemi ile beraber banka konut mülkiyetinde hak sahibi olarak kendisini güvenceye alıyor. Konut kredisi borcu bitene kadar bankadan habersiz konut satışı yapılamıyor. Borç kapandığında ise banka ipotek işlemini kaldırıp konut tamamen müşterinin mülkiyetine herhangi bir sınırlama olmaksızın geçiyor. 

150 BİN TL KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI!

Vakıfbank'tan 150 Bin TL Konut Kredisi Çekersem Aylık Kaç TL Taksit Öderim?

Vakıfbank'tan 120 ay vadeli 150 Bin TL konut kredisi çekenler bankaya her ay 2.464 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti 298.721 TL olarak hesaplanıyor.