Vedat Bilgin'den 1 Mayıs'ta asgari ücret zammı açıklaması geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Asgari ücrete zam yapılacağını söyleyen Bakan Vedat Bilgin emeği koruyan bir düzenlemeyi devreye sokacaklarını belirtti.
Vedat Bilgin'den 1 Mayıs'ta asgari ücret zammı açıklaması geldi!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile alakalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı vedat Bilgin açıklamalarda bulunarak önemli mesajlar verdi. Bakan Vedat Bilgin’in açıklamasının bir kısmını ise asgari ücret zammı oluşturdu. Asgari ücrete zam yapılarak emeğin korunacağını belirten Vedat Bilgin bu zammın hayat şartlarının dikkate alınarak belirleneceğini belirtti.

VEDAT BİLGİN’DEN 1 MAYIS MESAJI!

1 Mayıs mesajları veren Bakan Vedat Bilgin, “Emek ve alın teri ülkemizin büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesi için çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu vesileyle işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı olarak büyüyen Türkiye ekonomisinde çalışan ve üreten emekçilerin menfaatlerine olacak şekilde adımlarımızı istikrarlı ve güvenli olarak atıyoruz.” dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI YAPILACAK

Asgari ücretlilere zam haberi de veren Bakan Vedat Bilgin, “2023 yılında belirlediğimiz asgari ücret 2022 yılının asgari ücretine göre yüzde 100 fazladır. Biz ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hayat şartlarını da dikkate alarak temmuz ayında yeniden emeği koruyacak şekilde asgari ücret için farklı bir düzenlemeyi devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımız ile omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesini arttıracağız. Ayrıca istihdamın artması için de çalışmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ile alakalı yeni zam çalışmalarını seçim sonrasında kurulan yeni hükümet yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması durumunda Bakan Vedat Bilgin’in görevine devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücrete zam yapılacağını açıklamıştı. Bu açıdan Temmuz ayında asgari ücret zammı bu açıklamalarla kesinleşirken zammın miktarının ne olacağı merak ediliyor.