Vergisiz telefon kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! 9 bin 500 TL destek ve yaş sınırı belli oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan son karar ile birlikte vergisiz telefon kararının öğrenciler için yayımlandığı öğrenildi.
Vergisiz telefon kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! 9 bin 500 TL destek ve yaş sınırı belli oldu

Uzun süredir milyonlarca üniversiteli öğrencilerin beklediği detaylar gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üniversiteli öğrencilere destek olmak amacı ile açıklanan vergisiz telefonun detaylarının belli olmaya başladığı öğrenildi. 25 Ekim tarihli Resmi Gazete kararına göre yayımlanan bu kararın detaylarının da belli olduğu ifade edildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

"Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar" bugün yürürlüğe girdi. Açıklanan bu karara göre telefon ve bilgisayarlar için verilecek olan bu desteklerde öğrenciler için bir yaş sınırının getirileceği ifade edildi. Bu çerçevede yaş sınırı ve diğer detaylar hakkında merak edilenler de öğrenciler tarafından araştırıldı.

Yayımlanan karara göre maddeler ise şu şekilde verildi;

screenshot-255.png

  • Satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanır.
  • Bu destek, nihai satış 9 bin 500 TL'yi aşmayan mobil telefon ve cihatları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarda kullanılır.
  • İkinci el cihaz satın aımları bu destek kapsamı dışındadır.
  • Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 TL'dir.
  • Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayttır. Bu destel, ilgili öğrenci adına kayırtlı bir hatla kullanılır
  • Edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki tam yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılır.
  • Bu kararda yer alan şarların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri allınır.
  • Bu karar kapsamında verilen destekler GSB bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karşılanır.

YAŞ SINIRI BELLİ OLDU!

Yukarıda yayımlanan maddelere göre 9 bin 500 TL'yi geçmeyen telefonlar için öğrencilere 5 bin 500 TL destek verileceği öğrenildi. Bununla birlikte yine öğrencilere verilecek olan aylık 10 GB internet desteğinin de tek bir öğrenci hattından 12 ay süre ile kullanılacağı ifade edildi. Verilecek olan bu desteklerden faydalanmak için de öğrencilerin 26 yaş sınırını geçmemiş olması gerektiği yayımlanan ilanda belirtildi.

Haber Editörü