Volkswagen kampanyayı patlattı bu belgeyi getirene MTV muafiyeti ve ÖTV'siz sıfır araç satışı

Araba sahibi olmak istiyorum diyen milyonlarca kişinin beklediği ÖTV indirimi müjdesi öncesi Volkswagen ÖTV muafiyetli araçlar için açıklama yaptı. ÖTV'siz ve MTV muafiyet şartları nelerdir, engelli araç fiyatları kaç TL?
Volkswagen kampanyayı patlattı bu belgeyi getirene MTV muafiyeti ve ÖTV'siz sıfır araç satışı

Sıfır araba sahibi olmak istiyorum diyen milyonlarca kişinin yakından takip ettikleri ÖTV indirimi için son dakika gelişmesi yaşandı. Dünyanın ve Türkiye'nin en çok satılan araba markaları arasında yer alan Volkswagen sıfır araç almak isteyen müşterilerine yeni kampanyasını duyurdu. 

Volkswagen ÖTV muafiyetli araç satışları için yeni duyurusunu yayımlarken tek bir şartla bu indirim hakkını tanıdı. Peki, Volkswagen ÖTV'siz araç satışı hangi modelleri kapsıyor, kimler MTV muafiyeti ile sıfır araba alabilir, başvuru şartları neler?

VOLKSWAGEN ÖTV'SİZ, ÖTV VE MTV MUAFİYETLİ ARAÇ SATIŞI KİMLERİ KAPSIYOR?

Araba satın almak isteyen kişiler araç fiyatının yanı sıra aynı zamanda devlete belirli vergiler ödemektedir. Bunlar arasında en çok tutanların başında ise ÖTV ilk sırada yer almaktadır. ÖTV vergisi için diğer tüm vergilerde olduğu gibi bazı muafiyet seçenekleri sunulmaktadır. Bunlardan biri de engellilere uygulanan ÖTV muafiyeti imkanıdır. 

Volkswagen kampanyayı patlattı bu belgeyi getirene MTV muafiyeti ve ÖTV'siz sıfır araç satışı

Yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 29.12.2020 tarihinde, 31349 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'ne göre, 1.1.2022 tarihi itibariyle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’den muaf şekilde satın alınabilecek olan otomobillerin motor silindir hacmine bakılmaksızın, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve diğer her türlü vergiler dahil bedellerinin ₺450.500’nin altında olması gerekmektedir" denilerek ÖTV muafiyetli tavsiye edilen anahtar teslim araç fiyatları için Volkswagen Yetkili Satıcısı bayilerinden bilgi verileceğini duyurdu. 

KİMLER MTV VE ÖTV İNDİRİMİ ALABİLİR?

ÖTV muafiyetinin yanı sıra engelli belgesi getiren kişilere MTV muafiyeti de uygulanmakta olup bu belgeyi alan ve hastane raporu ile engelli olduğunu kanıtlayan kişiler aynı zamanda yılda 2 kere ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden de muaf tutulmaktadır. Bu indirim en az yüzde 40 oranında engeli olduğunu gösteren belge getiren kişilere tanınmaktadır.