Yastık altı birikimi olanlara uzman isimden uyarı! Bu fırsatı satın kaçırmayın

Birikimini lira olarak yapanlar ve parasını değerlendirmek isteyen kişiler için uzman isimler tarafından kritik uyarılar peş peşe geldi.
Yastık altı birikimi olanlara uzman isimden uyarı! Bu fırsatı satın kaçırmayın

Elinde bir miktar birikimi olan vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bu birikimlerin nasıl değerlendirilebileceği sorusu yer aldı. Özellikle de İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimin ardından altın fiyatları yükselmeye başlamıştı. Yaşanan bu yükselişlerin hemen ardından vatandaşlar altına yatırım yapmak için doğru zamanın ne zaman olduğu konusunda merak edilenleri araştırmaya başladı. Konu ile ilgili merak edilenler hakkında uzman isim Hatice Kolçak tarafından açıklamalara yer verildi.

ALTINDA ALIM FIRSATI BAŞLIYOR!

Sürekli bir güncelleme ile altın fiyatlarında hareketliliğin yaşanmasının ardından vatandaşlar tarafından önümüzdeki süreçte altında gidişatın nasıl olacağını merak etmeye başladı. Durum bu şekilde olunca da ekonomistler tarafından yapılan açıklamalar da daha fazla önem kazamaya başladı. Yastık altı birikimi olan vatandaşların altın birikimlerini ne zaman yapmaları gerektiği konusunda uzman isim Hatice Kolçak, "Altının ons fiyatı ABD'den gelen veriler nedeniyle geçici bir artış yaşadı ve ardından eski seviyesine döndü. Şu anda ons altın fiyatlarında büyük bir değişime neden olacak önemli bir faktör bulunmuyor. Gram altının değeri ise doların istikrarlı konumu nedeniyle nispeten sabit kalmaktadır. Dolayısıyla gram altın fiyatlarında önemli bir dalgalanma yaşanmıyor ve yatırımcılar için satıştan ziyade alım fırsatı sunuyor." şeklinde ifadelere yer verdi.

BU FIRSATI SAKIN KAÇIRMAYIN!

Birikimi olan vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de yatırım yapmak için doğru zamanı nasıl bilebilecekleri konusu olmuştu. Merak edilen bu konulara ilişkin Kolçak açıklık getirdi. Şu an borsa ya da gram altın almak için oldukça iyi bir zaman olduğunu açıklayarak, "3-4 ay gibi kısa bir sürede hem gram hem de borsada önemli ilerlemeler kaydedildi. Elinde TL olanlar için grama ya da borsaya yatırım yapma fırsatı var. Ancak bu yatırımların uzun vadeli bir taahhüt gerektirdiğini söyleyelim." diyerek vatandaşların ellerinde olan paralarını nasıl daha iyi bir şekilde değerlendirebileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Uzman isim Hatice Kolçak'a ait olur, haberde yatırım tavsiyesinde kesinlikle bulunulmamıştır.

Haber Editörü