Yastık altında altın biriktirenlere kritik uyarı! O günden sonra dananın kuyruğu kopacak

Altın fiyatları son günlerde sürekli düşüş yaşıyor. Düşüşü ekonomik verilerle bağdaştıran ekonomist Hatice Kolçak, altına ilişkin analizini takipçileriyle paylaştı.
Yastık altında altın biriktirenlere kritik uyarı! O günden sonra dananın kuyruğu kopacak

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak altınla ilgili önemli uyarılar yaptı. ABD'deki iş fırsatlarını ve açık iş pozisyonlarını gösteren JOLTS'un Fed için önemli derecede veri olduğunu belirten Kolçak, şöyle konuştu:

"Beklenenin çok üzerinde gerçekleşti, 9 milyon 610 bin. ani ABD'de hala satın alma gücü var, bu da iş piyasasının hala güçlü olduğu anlamına geliyor ve bu da Fed'in gücünü güçlendiriyor. Aslında Fed bunu 'Daha agresif olacağım ve daha fazla para toplayacağım' şeklinde kullanıyor."

BU TARİHE DİKKAT!

En önemli verinin aslında 6 Ekim'de açıklanacağını ve ABD'nin tarım dışı istihdam verileri olduğunu kaydeden Hatice Kolçak, “JOLTS zirveye ulaştığında piyasa otomatik olarak aşağı yönlü hareket edecektir. Sert düşüş sadece ABD pazarında değil Asya pazarında da olmak üzere tüm küresel pazarlarda yaşandı. Altın, her şey düşüşte ve dolar endeksi yükselişte. ahvil piyasasında çok ciddi bir hareketlilik var, özellikle 10 yıllık tahvilin getirisi 4,87, 2 yıllık tahvilin getirisi 5'in üzerinde bu da 2007-2008 krizinde gördüğümüz noktaya geldiğimiz anlamına geliyor." diye konuştu.

Yastık altında altın biriktirenlere kritik uyarı

ALTIN ​​SAHİPLERİNE ACİL UYARI

Son 200 gün ortalamasında hareketliliği kıran ons altının destek seviyelerinin kırılmasıyla düşüşe geçtiğini belirten Hatice Kolçak, şöyle konuştu: “Belirli bir ortalamanın altına indiğinde düşüş çok güçlü oluyor. Yani işin sonunu bilmiyoruz. Teknik olarak aslında sinyal bunu gösterdiğinde artık kısa vadeli alıma uygun olmadığına inandığımız noktalar bunlar. Çünkü altın teknolojisi bozuldu”

ALTIN ​​AZALMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatına ilişkin değerlendirmede bulunan Kolçak, şunları söyledi: “Şu anda 1.800 dolar var. 1.800 dolara kadar düşmesi muhtemel. Cuma günü açıklanan eriler JOLTS'u desteklerse muhtemelen düşecek. Düşerse 1.800 dolar çok önemli bir destek seviyesi. Normalde buradan alım yapılması beklenir, ancak veriler güçlendikçe ve Fed müdahalesi arttıkça altın satılacak"

YouTube hesabı üzerinden yayınladığı video ile açıklama yapan Kolçak, şöyle devam etti:

“Burada işin sonunu bilmiyoruz. Ama nereye sığacak? Umarım saat 18.00'e kadar devam eder. Akşam 6'ya kadar sürmezse muhtemelen 1750'lere düşecek.Olası bir düşüşten korunmanın en iyi yolu da piyasada sepet oluşturmaktır."