Yeni rekorlar kapıda diyen İslam Memiş'ten altın ve dolar için yeni tahmin

Dolar kuru ve altın fiyatları tahminleri ile adından söz ettiren İslam Memiş yeni tahminlerini açıkladı. Dolar almak, altın satmak ve elinde doları altını olanlar için yeni uyarlar peş peşe geldi.
Yeni rekorlar kapıda diyen İslam Memiş'ten altın ve dolar için yeni tahmin

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz artırımı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB tarafından yapılan faiz indirimi hamleleri karşısında dolar kuru ve altın fiyatları dalgalı seyrini sürdürüyor. Tüm dünyada küresel piyasalarda dolar ve altın fiyatları adeta çarpışmaya devam ederken resesyon baskısından destek alan güvenli liman altının fiyatı doların baskısı ile çıkış yolunu bulmakta zorlanıyordu. 

Ons altının fiyatı yakaladığı her yükseliş eğrisinde güçlü dolar endeksi baskısı ile geri çekilirken konu hakkında bir değerlendirmede Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından yapıldı. İslam Memiş hem dolar kuru hem de altın fiyatları için yeni tahminlerini duyurdu. İşte o tahminler... 

İSLAM MEMİŞ SON DOLAR YORUMU! DOLAR KURUNDA BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yapmış olduğu son yorumunda dolar kuru hakkında tahminlerine de yer verdi. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan politika faiz oranındaki artışlar ile dolar endeksi güçlenmeye devam ederken FED'in bir sonraki faiz kararına göre doların yön bulacağı belirtildi. 

İslam Memiş yaptığı yorumunda “Sistematik şekilde dünya düzeni, değişim süreci sancılı geçeceği için bu süreci çok serbest bırakmayacaklar. Daha düşük faiz artırımı yapması dolar endeksinde gerileme gündeme getirecektir. Size dolar endeksinde 104-105'e geri çekilme olabilir, altın ons, gümüş ons hareketlilik olabilir uyarım vardı” FED'in faiz kararının doların kaderini belirleyeceğini söyledi. 

Yeni rekorlar kapıda diyen İslam Memiş'ten altın ve dolar için yeni tahmin

İSLAM MEMİŞ SON ALTIN YORUMU: 2022 YIL SONUNDA 1 GRAM ALTIN KAÇ TL OLACAK?

Altın fiyatları hakkında da yorumlarda bulunan İslam Memiş “Dip seviyeler test edildi; ons altında 1500 doları bekleyen de var, 2. 200 doları bekleyen de var. Altın fiyatları yeniden bin liranın üzerinde kasım ayında yeniden rekorları görebileceğiz" diyerek yeni rekorlar beklediğini söyledi. 2022 yıl sonu tahmini için bir kere daha bin 500 TL rakamını belirten İslam Memiş Kasım ayı içerisinde de yeni rekorlar beklediğini dile getirdi. 

NOT: Haberimiz İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Bu haberde geçen bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.