Yetkili isim onayladı! Emeklilere gelecek ay tam 5 bin TL promosyon verilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan promosyon hakkında AK Partili o isimden yeni açıklama geldi. Tam 5 bin TL hesaplara yatırılacak.
Yetkili isim onayladı! Emeklilere gelecek ay tam 5 bin TL promosyon verilecek

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaların yapıldığı duyurulan 5 bin TL promosyon hakkında bugün AK Partili o isim tarafından da açıklama geldi. Türkiye'nin 100. yılına özel olarak verilecek olan 5 bin TL ikramiye hakkında yapılacak olan açıklamalara göre 29 Ekim 2023 tarihinde emekli vatandaşlara özel toplamda 5 bin TL ikramiye verileceği ifade edildi.

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından yapılan yeni açıklamalarda verilecek olan 5 bin TL ikramiye hakkında yaşanan gelişmelerden de bahsetti. Ekim ayında verilecek olan 5 bin TL ikramiyeye yönelik merak edilenler hakkında açıklama geldi.

HAMZA DAĞ AÇIKLANDI!

Bugün konuya ilişkin ilk olarak yerel seçimlere yönelik "Önümüzde kongre var. Bizim kongre süreciyle beraber inşallah yerel seçim startını da vermiş olacağız. Ana mottomuz bu kongrede 'Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri. Seçim kampanyası boyunca 'Türkiye Yüzyılı başlıyoru hep bir üst başlık olarak kullandık. Hedefimiz o. Sağ olsun milletimiz de bu vizyonumuza inandı, güvendi ama birileri her seferinde AK Parti'ye ömür biçmeye çalıştı.

Hep ANAP, Doğru Yol gibi olacak diyorlardı. Dolayısıyla AK Parti'ye ömür biçenler hiç ömür biçmeyin, AK Parti, 2001'de kurulduğu günkü kadar yeni ve her şeyin ötesinde de AK Parti hep ileriyi, ufku, hep bu ülkenin daha büyük ilerlemesini ve bu milletin daha müreffeh yaşamasını hedefler. Kongrede yerel seçim startımızı verip, yerel seçimlere doludizgin şekilde çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE MÜJDESİ!

Tüm bunların yanı sıra emekli vatandaşlara verilecek olan 5 bin TL promosyon hakkında ise "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında, hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır." şeklinde yapılan açıklamalarda tarih belli olmasa da ikramiyenin verileceği ifade edilmiş oldu.