Yükselen gram altın için Ekonomist yorumu geldi! Yıl sonunda 3 bin TL'ye kadar ulaşabilir

Bugün gram altında yaşanan ani yükselişlerin ardından ekonomistler tarafından altının bu sene hangi seviyelere geleceği açıklandı.
Yükselen gram altın için Ekonomist yorumu geldi! Yıl sonunda 3 bin TL'ye kadar ulaşabilir

Son dönemde pek çok vatandaş tarafından yatırım aracı olarak altın alınıyordu. Eskiden bu yana yastık altında biriktirilen bu altınların son dönemde değerlenmesinin ardından vatandaşlar piyasaları daha da sıkı takip etmeye başladı. Özellikle de ekonomistler tarafından yapılan açıklamalara göre gram altının ulaşacağı seviyelerin neler olduğu yönünde merak edilenler artmaya başladı.

Bugün de gram altının artmasının ardından vatandaşlar tarafından altının gidişatı hakkında merak edilenler yorumlanmaya başladı. Ekonomist Tuna Kaya tarafından yıl sonu için gelen tahminler, gram altında yaşanan ani yükselişin ardından yeniden gündem oldu. İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmanın etkisi ile birlikte de güncel olarak altın hakkında merak edilenler ve yıl sonunda yaşanacaklar merak konusu haline geldi.

UZMAN İSİMDEN ALTIN İÇİN YIL SONU AÇIKLAMASI GELDİ!

Altın ve dolar arasında yaşanan etkileşimden bahseden Kaya "Altının 1800'ün üzerinde kalması önemli. Ons altının yıl ortasında 2200 seviyesini göreceğini düşünüyoruz. Gram altında 1100 seviyesi alım için fırsat bölgesi. Orta ve uzun vade düşünenler alabilir. Dolar artık 28'li seviyelerden fiyatlanıyor. Bu yönüyle gram altın yüzde 50 indirimli durumda. Ons altının 2200 dolara gelmesi, doların 26-28 liralara çıkması gram altını çok iyi seviyelere getirecektir" dedi.

3 BİN TL'YE KADAR ULAŞABİLİR!

Yaşanan bu ani yükselişlerin nasıl bir dönüşü olabileceği hakkında merak edilenlere ise "2023 yılında ons tarafı 3 bin doları görebilir. Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durumu.

Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL'deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir. 2023 yılında ise 3 bin lirayı görebiliriz. Altın yatırım ve portföyde bulunması gereken araçlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu yüzden altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız" ifadeleri ile değindi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Ekonomist Tunç Kaya'ya ait olup herhangi bir yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü