Ziraat Bankası deprem bölgesindeki o kişilere mesaj gönderdi! Borçlarınız 3 ay erteleniyor

Yaşanan deprem felaketi ile birlikte vatandaşların zorluk yaşamaması için borçların 3 ay erteleneceği bilgisi gelmişti. Konu hakkında vatandaşlara Ziraat Bankası tarafından açıklama geldi.
Ziraat Bankası deprem bölgesindeki o kişilere mesaj gönderdi! Borçlarınız 3 ay erteleniyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından pek çok vatandaş yaşanan zorluklar nedeni ile özellikle de maddi açıdan sıkıntılı bir süreç yaşamaya başladı. Seferberlik ilan edilen bu bölgeler için hem gönüllü pek çok vatandaş tarafından hem de devlet tarafından destekler verilmeye başlandı. 

Daha önce de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik", "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik" ve "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik" ile birlikte deprem bölgesinde bulunan vatandaşların ödemelerinin kolaylaşması açısından yeni kolaylıklar sağlanacağı öğrenildi. 

Borçların ertelenmesi ve limitlerin artırılması hakkında alınan karar ile birlikte Türkiye Bankalar Birliği tarafından da alınan bu karar ile birlikte müşterilerin talep etmesi halinde borçların 6 ay süre ile erteleneceği ifade edildi. Deprem bölgesi için alınan bu kararı bankalar da onaylamaya başladı. Ziraat Bankası da bu bankalardan biri oldu. 

ZİRAAT BANKASI DUYURU YAPTI! 

Konu hakkında merak edilenlerin adından Ziraat Bankası tarafından müşterilerine mesaj gönderilmeye başladı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda kişiler tarafından maddi anlamda zorluk yaşanmaması için borçlarının 3 ay süre ile ertelenmeye başladığı resmi olarak duyurulmaya başlandı. Yapılan bu duyuru ile birlikte da daha önce de Ziraat Bankası yapılan incelemeler sonucunda kredi kartı limitlerinin de 5 bin TL'ye kadar yükseltildiği gelen bilgiler arasındaydı. 

Yapılan duyuruda "Değerli müşterilerimiz finansal ihtiyaçlarınıza destek olmak amacıyla kredi kartı ekstre borcunuz Nisan ayına kadar ertelenmiştir." şeklindeki ifadeler ile banka zor durumda olan tüm müşterilere mesaj gönderdi. 

Ziraat Bankası deprem bölgesindeki o kişilere mesaj gönderdi! Borçlarınız 3 ay erteleniyor

Konuya ilişkin gelen bu mesaj ile birlikte diğer bankalarda olduğu gibi Ziraat Bankası tarafından deprem bölgesindeki vatandaşların maddi açıdan sorun yaşamaması adına finansal desteklerin verildiği ifade edilmiş oldu.