ABD'de Yaşayan Türk Doktor Mehmet Öz Koronavirüs İlacının Bulunduğunu Açıkladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Doktor Mehmet Öz, ölümcül salgın koronavirüs ile mücadelede etkili olan ilacın bulunduğunu açıkladı.
ABD'de Yaşayan Türk Doktor Mehmet Öz Koronavirüs İlacının Bulunduğunu Açıkladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Doktor Mehmet Öz, ölümcül salgın koronavirüs ile mücadelede etkili olan ilacın bulunduğunu açıkladı. Türk doktorun açıklaması tüm dünyada büyük yankı uyandırırken insanların umutlarını yeşertti.

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında kullanılacak olan etkili ilacın bulunduğunu açıkladı. Ozford Üniversitesi'nde bilim adamlarınca bulunan ilaç ile ilgili olarak umut verici açıklamalar yapan Mehmet Öz, ilaç ile alakalı olarak Dünya Sağlık Örgütü'nün de onay verdiğini söyledi.



KORONAVİRÜS İLACINI TÜM DÜNYAYA DUYURDU



Mükemmel bir haberim var diyerek açıklama yapan Doktor Mehmet Öz, “Koronavirüs ilacı olduğu söylenen ve hastalarda başarılı sonuçlar veren deksametazon ile alakalı olarak güzel gelişmeler yaşanıyor. Oxford Üniversitesi uzmanlarının koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu söyledikleri ilaç ile alakalı olarak Dünya Sağlık Örgütü'nden de açıklama yapıldı. Bu ilaç koronavirüse yakalanan ve oksijen desteği ile solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalarda kullanıldığında ölüm oranını azaltıyor. Koronavirüs tedavisinde bu çok büyük bir ilerleme” dedi.



KORONAVİRÜS HASTALARINDA ÖLÜM ORANLARI DÜŞÜYOR



Koronavirüs tedavisinde kullanımının yaygınlaşması beklenen ilaç hakkında detaylı açıklama yapan Mehmet Öz, “Bahsettiğimiz ilaç 2.000 koronavirüs hastası üzerinde denendi. Bu ilacı kullanmayan 4.000 koronavirüs hastası ile de karşılaştırma yapıldı. Çıkan sonuçlara göre ilaç hastalık ile mücadelede çok önemli görev görüyor. Oxford Üniversitesi'nden açıklanan verilere göre ilaç solunum tedavisi görmek zorunda olan koronavirüs hastalarının ölüm oranını yüzde 40'tan yüzde 28'e düşürdü. Oksiyene ihtiyaç duyan hastalarda ise ölüm oranı yüzde 25'ten yüzde 20'ye indi.” ifadelerini kullandı.



MASKE TAKIN VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİN



İlacın fiyatının ucuz olduğunu ve bu sebeple tüm dünyada kullanılabileceğini söyleyen Mehmet Öz, “Böyle bir gelişmeden dolayı bir doktor olarak çok mutluyum. Tüm ülkeler koronavirüs ile mücadele etmek için çalışıyorlar. İnsanlara da burada önemli görevler düşüyor. Lütfen maskenizi takın ve sosyal mesafeye dikkat edin.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com