Arefe Günü Banka Şubeleri Açık Olacak Mı? Vatandaşlar Bankacılık İşlemlerini Nasıl Yapacak?

Türkiye'de Kurban Bayramı telaşı iyice kendisini hissettirirken vatandaşlar bazı konularda büyük bir merak yaşıyorlar.
Arefe Günü Banka Şubeleri Açık Olacak Mı? Vatandaşlar Bankacılık İşlemlerini Nasıl Yapacak?

Türkiye'de Kurban Bayramı telaşı iyice kendisini hissettirirken vatandaşlar bazı konularda büyük bir merak yaşıyorlar. Arefe gününün tatil olup olmadığını merak eden vatandaşlar 30 Temmuz 2020 Çarşamba günü bankaların açık olup olmayacağını da öğrenmek istiyorlar. Arefe günü bankalar açık olacak mı?

Türkiye'de Kurban Bayramı yaklaştıkça vatandaşların bazı konulardaki merakları da artıyor. Kurban Bayramı tatili konusunda vatandaşlar daha önce bilgilenirken Arefe günü ile alakalı olarak merak ise devam ediyor. Vatandaşlar Arefe gününün tatil olup olmayacağını öğrenmek istiyorlar. Özellikle bankacılık sektöründe 30 Temmuz 2020'de işlem yapması gerekenler Arefe günü bankaların açık olup olmayacaklarını bilmek istiyorlar.



BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



31 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinden vatandaşların bayram hazırlıkları sona ermek üzere. 31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında resmi tatil olacak. Ayrıca Arefe günü de öğleden sonra yarım gün resmi tatiluygulaması yapılacak. Vatandaşların yoğun şekilde hizmet aldığı bazı kurum ve kuruluşlar bu süreçte hizmet veremeyecekler.



AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK OLACAK MI?



Arefe günü yarım gün esasıyla çalışma gerçekleştirecek olan kurumlar arasında bankalar da bulunuyor. Bankalar öğleye kadar vatandaşlara hizmet verecekler. Öğleden sonra ise Kurban Bayramı tatiline başlayacaklar. Bankacılık işlemleri yapmak isteyen vatandaşlar 30 Temmuz 2020 Perşembe günü öğle saatine kadar bu işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu saatten sonra banka şubelerinden herhangi bir hizmet verilmeyecek.



BANKA ŞUBELERİ NE ZAMAN AÇILACAK?



Bankacılık işlemleri 30 Temmuz'a denk gelen vatandaşlar Arefe günü öğleden önce banka şubelerince ciddi bir yoğunluk oluşturması bekleniyor. İşlemlerini Arefe günü öğle saatlerine kadar tamamlayamayan vatandaşlar bu işlemleri yapmak için 4 Ağuston 2020 Çarşamba gününü beklemek zorunda kalacaklar.



Emlak365.com