BDDK'den temassız kart kullanımı için yeni düzenleme!

BDDK tarafından kart kullanıcılarının güvenliği sağlamak amacıyla yeni uygulamaya geçildiği açıklandı.
BDDK'den temassız kart kullanımı için yeni düzenleme!

BDDK'den temassız kart kullanımı için yeni düzenleme!: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan duyuruya göre temassız kartların kullanımı için yeni düzenleme yapıldığı açıklandı. Buna göre temassız kartların kart sahibi dışında kullanımını engellemek amacıyla ilk seferde şifrenin de girilmesi gerekliliği geldi. Bankalara talimat veren BDDK yeni sistemi duyurmuş oldu. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamada müşterilerin kendi bilgileri dışında kartlarının kullanımının engellenmesi için alınan bu önlem ile ilgili olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksınız tüm ülkede banka müşterileri için kartlı ödemelerde yapılacak olan ilk temassız işlemlerde şifre isteneceği duyuruldu. BDDK tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;

"Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür." denildi. 

TEMASSIZ ÖDEMELERDE ŞİFRE İSTENECEK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından kart kullanıcılarını korumak amacıyla alınan yeni karar açıklandı. Bu karara göre müşterilerin bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini amacıyla olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksınız tüm illerde tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak olan ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması ve sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi kararı alınmıştır.