Çankaya Kaymakamlığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Toplanan Pandemi Yardımı Bağış Parası İçin Kamuya Aktarma Talebinde Bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde başlatılan bağış kampanyası büyük yankı uyandırmış, kısa sürede çok sayıda hayırsever vatandaş para yardımında bulunmuştu.
Çankaya Kaymakamlığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Toplanan Pandemi Yardımı Bağış Parası İçin Kamuya Aktarma Talebinde Bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde başlatılan bağış kampanyası büyük yankı uyandırmış, kısa sürede çok sayıda hayırsever vatandaş para yardımında bulunmuştu. Ancak söz konusu kampanya İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile 31 Mart 2020 tarihinde durdurulmuştu. Konu hakkında açılan peş peşe davalar sonrasında Çankaya Kaymakamlığı toplanan 3.5 milyon liralık bağışın kamuya aktarılmasını talep etti. Detaylar haberimizde..

Korana virüs salgını döneminde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birbiri ardına yardım bağış kampanyaları başlatılmıştı.



Bunlardan biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından duyuru yapılmasının ardından yoğun bir yardım bağışı başlamıştı.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YARDIM KAMPANYASINI DURDURDU!



Ancak İçişleri Bakanlığı 31 Mart 2020 tarihinde alınan karar kapsamında yardım kampanyasını sonlandırdı. Ankara Valiliği ise toplamda 3 milyon 500 bin liralık yardımın toplandığı hesaba bloke koydurdu.



Valilik daha sonra özel bir rapor hazırlayarak toplanan paranın kamuya geçirilmesi gerektiğini belirterek bu görevi Çankaya Kaymakamlığı'na devretti ve Kaymakamlık'tan işlemleri tamamlamasını istedi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi ise yardım parasının toplanmasının kanuni bir hak olduğunu belirterek konu hakkında itiraz hakkını kullanarak mahkemeye başvuruda bulunduğu yanıtını verdi. Kaymakamlık bunun üzerine toplanan bağış parasının kamuya aktarılması için alınan kararın uygulanması talebi ile yeni bir yazı yazarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştırdı.



ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3,5 MİLYON LİRALIK KAMULAŞTIRMA KARARI İÇİN YARGIYA BAŞVURUDA BULUNDU



Ankara Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu açıklamada yardım parası toplama işlemlerinin Yardım Toplama Kanunu kapsamında değil Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında yapıldığını belirterek hiçbir mahkeme kararı olmaksızın bağış hesaplarına bloke kararı verilmesinin yasaya aykırı olduğunu belirterek itirazda bulundu.



Emlak365.com