Depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi?

Depremde evi yıkılan vatandaşlar evi satın almak için bankadan çekmiş oldukları kredilerini ödemeye devam edip etmeyeceklerini merak ediyor.
Depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi?

Depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi?: Türkiye'nin 10 ilini kötü etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında birçok ev zarar gördü. Çoğu ev ise yıkıldı. On binlerce vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Birçok bina ağır hasar gördü veya yıkıma uğradı. Hal böyle olunca depremde evleri yıkılan ve kredi ödemesi hala devam eden ev sahipleri tarafında depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi sorusu merak edildi.

Depremde evlerini kaybeden vatandaşlar evlerinin nasıl inşa edileceğini ve ayrıca tazminat ödemelerinin ise nasıl yapılacağını merak ediyorlar. Ev almak için kredi çeken ve depremde evini kaybeden vatandaşlar ise bundan sonraki süreçte ne olacağı konusunda merak içinde. Depremde evi yıkılan vatandaşların kredi ödemesine devam edip etmeyeceği ve bankanın bu borcu talep edip etmeyeceği konusu da merak ediliyor.

Peki depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi? Evi yıkılmış olan vatandaşların bankalara yapacağı kredi ödemleri devam mı edecek? Banka kredisi çeken ve vefat eden kişilerin borcu yakınlarından istenecektir. Bu konuda yakınlarının izleyecekleri yol haritası nedir? Bu konuda Ekonomist Murat Özsoy önemli açıklamalarda bulunarak bu durumda olan vatandaşların aydınlanmasını sağladı. 

BANKALAR KARAR VERECEK

Ekonomist Murat Özsoy deprem bölgesindeki illerde yıkıma uğrayan evlerin kredi ile satın alınanlarında kedi geri ödemelerinin ertelenmesine ilişkin şu anda net bir açıklama yapılmadığını söyledi. Bu konu ile ilgili tek duyurunun BDDK tarafından 7 Şubat tarihinde yayınlanmış olan kara olduğunu belirten Özsoy konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlanmaların 6 ay süre ile uygulanmaması yönünde oldu. Buna karşın yeni verilen ve yapılandırılan kredilere ödemesiz dönemlerin uygulanmasının ise bankalar tarafından belirleneceği açıklandı.