Diğer gezegenlerde de deprem meydana geliyor mu?

Türkiye'de meydana gelen büyük deprem felaketinden sonra vatandaşlar tarafından diğer gezegenlerde de deprem olup olmadığı merak konusu oldu.
Diğer gezegenlerde de deprem meydana geliyor mu?

Diğer gezegenlerde de deprem meydana geliyor mu?; Türkiye'de meydana gelen asrın felaketi olarak adlandırılan bu deprem sonrasında vatandaşlar dünya dışında da gezegenlerde deprem meydana gelip gelmediğini merak ediyor. 2019 yılında Mars'ta bir deprem meydana gelmişti. İlke kez kayıt alınan bu depremin kaynağı ise bilinmemekte. Çünkü Mars'ta aktif bir fay hattının bulunmadığı tespit edildi.

Bir doğal afet olan deprem yalnızca Dünya'da yaşanmıyor. Diğer gezegenlerde de deprem afeti yaşanmaktadır. NASA 2019 yılında Mars'ın sismik hareketlerini ölçmesi için gönderilen InSight iniş aracı ile gezegende meydana gelen depremi yakalamıştı.

MARS'TA 3 VE 4 BÜYÜKLÜĞLÜNDE DEPREM

Yakalanan bu depremler 3 ve 4 büyüklüğünde meydana geldi. Dünya standartlarına göre küçük büyüklüklere sahip olan bu depremlerin sebebi ise tam olarak belirlenemedi. Bilim insanları bu depremlerin gezegenin katmanlarındaki bir çatlaktan ya da meteor çarpması gibi sebeplerden olacağını tahmin ediyor. Fakat bu depremlerin kaynağı henüz kesinleşmedi. 

NEDENİ HENÜZ ÇÖZÜLEMEDİ 

Bilim insanları tarafından yalnızca bir teori olarak ortaya atılan soğuyarak kayalık haline gelen gezegenin yer altında kalan son magma tabakasının minik bir depreme neden olabileceği de olasılıklar içinde yer alıyor.