Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Duyurdu! Elektrikte Yeni Tarife Geliyor!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynakları ile alakalı olarak yatırımların artması nedeniyle mevcut tarifelere yeni bir tarife daha ekleniyor.
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Duyurdu! Elektrikte Yeni Tarife Geliyor!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynakları ile alakalı olarak yatırımların artması nedeniyle mevcut tarifelere yeni bir tarife daha ekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir tarife olarak tanınan Yeşil Tarife'nin Ağustos ayından itibaren kullanılabileceğini açıkladı.

Elektrik tarifleri ile alakalı olarak önemli bir adım atılıyor. Bir süredir ne zaman kullanılmaya başlanacağı merak edilen Yeşil Tarife ile alakalı olarak Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez beklenen açıklamayı yaptı.



YEŞİL TARİFE KULLANIMA AÇILACAK



Bakan Fatih Dönmez'in açıklamasına göre yenilenebilir tarife olarak bilinen Yeşil Tarife (YETA) Ağustos ayından itibaren kullanılmaya başlanacak.



Türkiye'nin ilk yerli güneş enerjisi fabrikasını ziyaret eden Fatih Dönmez, “YEKA'lar ile başlatılan yenilenebilir enerji kaynaklarının dönüşümünde şimdi farklı bir projeye daha geçiyoruz. Yerli AR-GE ve tamamen yerli teknolojilerin kullanımıyla üretilen güneş panelleri yardımıyla enerji üretimimizi arttıracağız.” dedi.



YEŞİL TARİFE'NİN DETAYLARI AÇIKLANACAK



Öte yandan Yeşil Tarife'nin ,imkanlarının, tüketicilere ne gibi avantajlar sağlayacağının detayları henüz belli olmadı. İlerleyen günlerde konu hakkında geniş çaplı bir açıklama yapılıp vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanacak.



Emlak365.com