İçişleri Bakanlığı'ndan 15 İlde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek İddialarına Açıklama

Artan koronavirüs vakalarının ardından bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine ilişkin iddialar gündeme gelmişti.
İçişleri Bakanlığı'ndan 15 İlde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek İddialarına Açıklama

Artan koronavirüs vakalarının ardından bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine ilişkin iddialar gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı'ndan bu konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada Ağustos ayında sokağa çıkma yasağı uygulaması düşünülmediği bildirildi.

Kurban bayramı süreci ve sonrasında başta Ankara ve sahil kentleri olmak üzere ülke genelinde koronavirüs vaka sayısı artmıştı.



Vakaların artmasının ardından vatandaşlara sık sık tedbirlerin uygulanması konusunda açıklamalar yapılmıştı. Bu alanda yapılan açıklamaların ardından ise bazı basın organlarında 15 şehir için sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceği öne sürülmüştü.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI



Pandemi nedeniyle 15 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek iddialarına yanıt İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan geldi.



İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı kendisine ait resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir bilgilendirme açıklamasında bulundu. İsmail Çataklı paylaşımında söz konusu iddialara neden olan belgelerin gerçek olmadığını aktardı.



Salgın döneminde alınan tüm kararların resmi yollarla duyurulduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı bundan sonraki dönemlerde de açıklamaların resmi yollarla yapılacağının altını çizdi ve resmi olmayan yollarla duyurulan haberlere itibar edilmemesini istedi.



İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın Twitter Açıklaması



İçişleri Bakanlığı'ndan 15 İlde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek İddialarına Açıklama



"Covid-19 salgınıyla ilgili alınan tüm tedbirler bugüne kadar resmi kanallarla duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte de olası alınacak tedbirler yine resmi kanallar vasıtasıyla duyurulacaktır. Bu tür kaynağı belli olmayan sahte belgelere itibar edilmemesi rica olunur."



Emlak365.com