İçişleri Bakanlığı'ndan Flaş Açıklama: 68 İlde 623 Binden Fazla Kişi Zorunlu Karantina Altına Alındı!

Son dönemde yeniden büyük bir hızla artışa geçen korana virüs vaka sayısı sonrasında alınan tedbir kararları genişletilmeye devam ederken İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak 68 ilde zorunlu karantina kararı kapsamında olan toplam kişi sayısını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı'ndan Flaş Açıklama: 68 İlde 623 Binden Fazla Kişi Zorunlu Karantina Altına Alındı!

Son dönemde yeniden büyük bir hızla artışa geçen korana virüs vaka sayısı sonrasında alınan tedbir kararları genişletilmeye devam ederken İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak 68 ilde zorunlu karantina kararı kapsamında olan toplam kişi sayısını duyurdu. Peki, karantina kararı nasıl alınır, karantina kararını kim verir, Türkiye'de karantinada olan yerler hangileri, hangi şehirlerde karantina kararı uygulanıyor? Soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye korana virüs ile mücadaleye tüm hızı ile devam ederken ekonomide toparlanmayı sağlamak için gevşetilen tedbir kararları sonrası ne yazık ki günlük vaka sayısı yeniden binli rakamların üzerine çıkmıştı.



Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı yeni önlemler alırken yapılan denetimleri de sıklaştırmış, vatandaşa yapılan uyarılar ile sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulması konusunda tekrar hatırlatılmada bulunulmuştu.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SON DAKİKA KORANA VİRÜS AÇIKLAMASI!



"Küresel koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkemizde topyekün bir mücadele yürütülmektedir. Bu bağlamda il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığındaki umumi hıfzı kurullarınca yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır.



Cuma günü saat 09.30 itibarıyla ile 32 ilimizde, 4 belde, 37 köy, 39 mahalle ve 3 mezra olmak üzere toplam 83 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 54.053’dür.



Ülkemizde koronavirüs salgını sürecinde; bugün itibarıyla 68 ilimizde, 5 ilçe (3 İlçe 2 İlçe Merkezi), 24 belde, 354 köy, 352 mahalle, 53 mezra olmak üzere toplam 788 yerleşim yerinde, 623.766 kişi karantina altına alınmıştır."



TÜRKİYE'DE KARANTİNA ALTINDA OLAN KAÇ YER VAR?



Yapılan son dakika açıklaması ile karantina altında olan toplam yerleşim yeri sayısı da belirlenmiş oldu.



Türkiye de korana virüs salgını nedeni iel 68 ilde karantina kararları uygulanırken toplam 623 bin 766 kişinin karantina altında olduğu duyuruldu.



Emlak365.com