İstanbul Valiliği'nde Kritik Koronavirüs Toplantısı! Sokağa Çıkma Yasakları Geri Gelecek Mi?

Türkiye'de koronavirüs salgınının son dönemlerde etki alanını arttırmaya başlatması nedeniyle bölgesel olarak kısıtlama kararlarının alınabileceği iddia edilirken İstanbul Valiliği'nin kısıtlama kararları ile alakalı olarak hazırlık yaptığı belirtildi.
İstanbul Valiliği'nde Kritik Koronavirüs Toplantısı! Sokağa Çıkma Yasakları Geri Gelecek Mi?

Türkiye'de koronavirüs salgınının son dönemlerde etki alanını arttırmaya başlatması nedeniyle bölgesel olarak kısıtlama kararlarının alınabileceği iddia edilirken İstanbul Valiliği'nin kısıtlama kararları ile alakalı olarak hazırlık yaptığı belirtildi. İstanbul'da genel olmasa da kısmi sokağa çıkma yasakları için kritik bir toplantı yapılacak.

Türkiye'de koronavirüs salgını son dönemlerde yayılma alanını genişletmeye başladı. Her gün açıklanan koronavirüs tablosunda yeni vaka sayıları 1000'in üzerinde olurken en çok vakanın görüldüğü il ise İstanbul olmaya devam ediyor.



İSTANBUL VALİLİĞİ KISITLAMALAR İÇİN TOPLANIYOR!



İstanbul'da yaşanan koronavirüs vakalarının çokluğu sebebiyle İstanbul Valiliği'nin Pazartesi günü kritik bir toplantı yapacağı ve bölgesel kısıtlama kararlarını görüşeceği belirtildi. Salgının etkisini azaltmak için alınacak tedbirler ile alakalı olarak krtik kararların gelecek hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.



SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GERİ GELEBİLİR!



Edinilen bilgilere göre İstanbul'a kent genelinde bir kısıtlama kararı alınmayacak. Ancak salgının etkili olduğu riskli bölgelerde sokağa çıkma yasakları uygulanabilir. Salgının yayıldığı sitelerde, mahallelerde, sokaklarda ve ilçelerde kısıtlama kararları alınıp uygulanmaya başlanacak.



İSTANBUL'DA KORONAVİRÜS RİSKİ OLAN BÖLGELER NERESİ?



İstanbul'da koronavirüs salgınının en çok görüldüğü ilçeler olan Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar'da geniş çaplı tedbirler uygulanacak. İstanbul'da Avrupa yakasında koronavirüs salgını daha çok görülürken Anadolu yakasında ise Ümraniye riskli alan olarak ön plana çıkıyor.



Emlak365.com