Kabine Değişikliği 2020 İçin Yeni Formül İddiası: Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlıkları Bölecek! Kabinede Değişiklik İçin Hangi Bakanlar Gidecek?

Yerel seçimlerde AK Parti tarafından yaşanan oy kaybı ve Ankara ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlıklarının kaybedilmesi sonucunda kabine değişikliği gündeme gelmişti.
Kabine Değişikliği 2020 İçin Yeni Formül İddiası: Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlıkları Bölecek! Kabinede Değişiklik İçin Hangi Bakanlar Gidecek?

Yerel seçimlerde AK Parti tarafından yaşanan oy kaybı ve Ankara ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlıklarının kaybedilmesi sonucunda kabine değişikliği gündeme gelmişti. Süreçte Bakanlar Kurulu Kabinesi değişimi yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak olan isimler de merak konusu olmuştu. Kabine değişikliği için ismi geçen bakanlar ile diğer iddialar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı konuşulan Kabine Değişikliği hakkında yeni iddialar gündeme geldi.



Sözcü Gazetesi yazarı Veli Toprak tarafından yapılan habere göre Bakanlar Kurulu kabine değişimi için Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayında gerekli adımları atmaya başlayacak.



KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İLE AİLE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI TEKRAR AYRILABİLİR



Bakanlıkların çalışma perfromanslarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki bakanlığın tekrar ayrılması için çalışma yapılmasını istediği iddia edildi.



Özellikle de eleştirilerin hedefinde olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeniden Aile Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı olarak ikiye ayrılacak gibi görünüyor. Yine iş yükünün son derece ağır olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı da iki ayrı bakanlık olarak ayrılarak çalışmaları kolaylaştırılacak.



OLASI KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İLE GİDECEK / YERİ DEĞİŞECEK BAKANLAR KİMLER?



Bu konu da çok merak konusu olmuştu. Süreçte performansları beğenilen bakanlar olarak öne çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yerini koruyacak bakanlar olarak kabul ediliyor.



Kabine değişikliği için en az 3 bakanın ismi konuşulurken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanabileceği belirtiliyor. Bu koltuğun boşalması halinde olası aday ise Adnan Bali olarak öne çıkıyor. Yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım da Cumhurbaşkanlığı yardımcısı olarak adı geçen isimler arasında bulunuyor.



Emlak365.com